Iphone woWiFi Özelliğini Kullanmak

Iphone woWiFi Özelliğini Kullanmak


Telefonunuzun WoWifi özlelliği ile sesli görüşme yapmak ister misiniz? Hayatımıza 4,5G girdikten sonra birçok teknolojiyi daha hızlı ve aktif kullanamaya başladık. Eğer telefonunuz İphone 5S, 5C veya daha üstü bir cihaz ve aynı zamanda Turkcell hattına sahip iseniz aşağıda anlatacağım özelliği kullanabilirsiniz.

WoWiFi Özelliği Nedir?

Bildiğim kadarıyla bu özellik şu an itibariyle Iphone 5C,5S ve daha üstü telefonlarda var. Herkesin kablosuz bağlantı olarak bildiği Wi-Fi bağlantısı üzerinden sesli arama yapabilme imkanı sunmasıdır. Yani mobil şebekenin çekmediği alanlarda aramalarınızı Wi-Fi şebekesini kullanarak yapmaktır. Diyelim ki telefonunuzun her hangi sebeple hattı çalışmıyor. o zaman bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu özelliği Turkcell hatlarda denedik oluyor. Diğer hatları denemedik. Deneme yanılma yöntemi ile deneyebilirsiniz.

iPhone cihazınızda VoWifi özelliğini kullanabilmek için;
İlk önce Ayarlar - Telefon - Aramalar girelim. Daha sonra açılan yerin alt kısmında Wi-Fi ile Arama seçeneğine giriş yapın ve iPhone’da Wi-Fi ile Arama seçeneğini aktif hale getirin. En son onay penceresinden Etkinleştir'i seçerek aktifleştirme işlemini tamamlayın.
Artık yapacağınız sesli aramaları Wi-Fi bağlantısını kullanarak yapabilirsiniz. Örnek olarak diyelim ki Telefonunuzu uçak moduna almanız gerekti. Ama sizin için önemli durum söz konusu ise veya görüşme ve çağrılardan haberdar olmak istiyorsunuz. Hemen ortamda Wi-Fi var mı diye bakın, eğer varsa bu özelliği kullanın ve herhangi bir numara ile sesli görüşme yapabilirsiniz, Turkcell şebekesi üzerinden gelen çağrıları cevaplayabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: