Öğretmen Öğrenciler için Alternatif Sunum Hazırlama Araçları

Öğretmen Öğrenciler için Alternatif Sunum Hazırlama Araçları



Öğretmen ve öğrenciler için sunum hazırlama denilince ilk akla Microsoft firmasına ait PowerPoint gelebilir. Fakat sunum veya video etkinlikleri hazırlamak için çok daha hızlı, kolay ve pratik alternatifler bulunmaktadır. 
Sizler için derlediğimiz araçlara bakabilirsiniz. Bunlar arasında mutlaka daha önce bildiklerinizde olabilir. Fakat bilmediklerinizin bir çoğu ile güzel işler yapabilirsiniz.


Animoto : Fotoğraflarınızdan online videolar hazırlayabilirsiniz.Eğlence ve müzik kliplerinizi web ortamına taşıyabileceğiniz bir video hazırlama aracıdır.


FormatPixel : Kendi online dergi, broşür, katalog, portföylerinizi oluşturun. Tasarım sayfası tabanlı projeleri kendi resimleriniz ve metinlerinizle yükleyebilirsiniz, etkileşim eklemek ve onların görünümünü özelleştirebilirsiniz. Çok sayfalı sunumlar oluşturmak için sayfaları ekleyin,silin veya taşıyın.


Vuvox : Hızlı ve kolay medya oluşturma aracı. Dinamik görsel galerisi, etkilleşimli panoramalar ve özelleştilebilir stiller. Fotoğraf,slayt,video ve müzik etkinliklerini web ortamında paylaşma kolaylığı


SlideShare : Powerpoint sunumlarınızı,pdf belgelerinizi slayt ve sunumlarınızı yükleyin. Dosyalarınızın linklerini ve embed kodlarını web ortamında paylaşın.

Vcasmo : Kişisel fotoğraf galerisi düzenleyin.Video ve slayt gösterilerini zengin dosya biçimleriyle hazırlayın. Senkronize video kayıtları yapın ve alt yazı ekleyin. Ürünlerinizi web ortamında paylaşın.

Prezi : Sunum hazırlama ve paylaşma zevkini tadın. Resimlerinizi içerikler ve videolarla doğrusal olmayan bir boyutta buluşturarak,slayt sunumlar hazırlayın.

SlideRocket : Slayt,powerpoint ve videolarınız farklı tarzda şablonlarla yükleyin. Etkinliklerinizi web ortamında paylaşın.

Empressr : Hikayenizi anlatın. Fotoğraf, müzik, video ve ses ekleyin ve anında isterseniz kamuya veya isterseniz özel paylaşabilirsiniz.

Present.io : Basit zengin web sunum işlevselliği ile sunum dosyaları (belgeler, resimler, video, ses) yükleyebilir ve saniyeler içinde paylaşabilirsiniz.Ücretsiz konferans görüşmesi hattı ve zengin sohbet işlevselliği mevcuttur.


MyBrainShark : Sunumlarınızı, belge veya videolarınızı yükleyin. Sunumlar üzerinden ses oluşturun. Fotoğraf albümleri konuşturun. Bir video veya screencast yükleyin. İçeriğinizi paylaşın.

Shwup : Eğlenceli ev filmleri oluşturun.Albümlerinizi yükleyin ve arkadaşlarınızı davet edin.Davet ettiğiniz arkadaşlarınız üye olmadan etkinliklerinize katılabilir.


Slideboom : Powerpoint sunumlarınızı yükleyin.Kişisel sunumlarınızı ve videolarınızı profesyonel ortamlarda paylaşın.
DoYouBuzz : Düğmelere tıklayarak kişiliğinizi en iyi yansıtan ücretsiz,zarif ve etkili bir öz geçmiş oluşturun.Videolar, görseller, sunumlar ve belgeler ile özgeçmişinizi zenginleştirin.

MuseumBox : Bir olay, kişi ya da tarihsel bir dönemin argümanlarını veya açıklamalarını oluşturarak sanal bir kutuya yüklemenizi sağlar. Sanal küplere metin, görüntü, video ve ses ekleyebilirsiniz.

Ücretsiz PowerPoint dosyalar yükleyin ve paylaşın. http://freepptresources.com/


Youblisher :Birkaç dakika içinde ,dergiler , kataloglar , iş raporları halinde, sunumlar ve diğer tüm pdf belgeleri flippable sayfaları ile yayında ! http://www.youblisher.com/


Scribd : Herhangi bir belge yükleyin. Yayınlanan belgeleri paylaşın veya gömün.

Calameo : Ücretsiz yayın ağı oluşturarak,etkinliklerinizi webte yayınlayın ve paylaşın.

Letterpop : Profesyonel görünümlü bültenler ve broşürler oluşturun.

Issuu : Belgelerinizi yükleyin ve web sayfalarına gömün.

Mogulus : Etkinliklerinizi yükleyin ve canlı yayında izleyin. http://new.livestream.com/

Ustream : Canlı, interaktif yayın. Sadece birkaç dakika içinde, size yayın ve küresel bir izleyici ile çevrimiçi sohbet edebilirsiniz. Tamamen ücretsiz.

Zentation : Powerpoints veya diğer medya etkinlikleri ile canlı sunumlar kaydedin. http://zentation.com/

Qik : Mobil video yakalama ve paylaşma aracı.Cep telefonunuzla video özel veya anları paylaşın. https://qik.com/info/overview

Freepath : Powerpoint,video dosyalarını yükleyin ve dönüştürün. Web sayfalarınızda yayınlayın. http://www.freepath.com/

Glogster Edu : Görüntü, video, müzik, fotoğraf ve Mulitmedia sayfaları oluşturmak için ses birleştirin. Herhangi bir web sayfası içine gömün. http://edu.glogster.com/


WebPoster : Eğitimciler, ders çalışma sayfaları ya da sınıf sayfaları oluşturabilir ve çevrim içi yayınlayabilirler. Öğretmenler de sınıfları kurarak öğrencilere proje ödevleri atayabilirler..Öğrenciler kendi online projelerini tamamlamayabilirler. Öğretmenler ve öğrenciler görüntüleri ve sayfaları için bağlantılar ekleyebilirler. http://poster.4teachers.org/


Yola : Hiçbir teknik beceri gerektirmeyen Web sitesi oluşturucu. Reklam , afiş ve ücret yoktur. Sınırsız ücretsiz hosting. Önceden Synthasite olarak da bilinirdi. https://www.yola.com/

BeeClip : Okul projelerini kolay ve daha çekici yapmak için yol gösterir.Dijital fotoğraf ve videoları toplamak ve paylaşmak için eşsiz bir kaynaktır. http://www.biteslide.com/

Umarım faydalı olmuştur. 


























































Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: