Sitenizin Google tarafindan hızlı indexlenmesini sağlamak

Sitenizin Google tarafindan hızlı indexlenmesini sağlamak

Web sitenizde yayınladığınız yazılarınızın günlerce veya haftalarca arama sonuçlarında indexlenmemesinden dolayı yer alması sürebilir. Çünkü Google arama botları sizin sitenizin trafiği ne kadar yoğunsa o kadar kısa sürede siteye uğrar ve indexleme işlemini yapar. Normalde bu süre 10-30 gün arasıdır. Ama siz ne kadar erken Google' ye beni incele ve indexle demedikçe normal süreç işler. Anlatacağım işlemleri yaparsanız her gün en kısa zamanda indexlenmeye başlar.
Daha hızlı indexleme için yine google kendisine ait Google Gibi Getir Aracını kullanacağız. Bu araç ile web sitenize eklemiş olduğunuz içeriğin hızlı bir şekilde arama sonuçlarında listelenmesini sağlayacağız.
Web siteniz bu araç kullanmaya başladıktan sonra kontrol ettiğinizde her gün indexleniyorsa bu aracı kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Çünkü yazılarınız özgün olduğu için indexlenmeniz süreniz kısalacaktır. Yani bu durumda bu aracın kullanılması akıl, mantık işi değildir. Peki yazılarımın indexlenmip indexlenmediğini nasıl kontrol edebilirim diyenler için yöntem çoık basit. Google açın ve arama kısmına "cache:yazı URL" sini yazın ve yazınızın ne zaman indexlendiğini kontrol edin. Örnek olarak "cache:http://www.zekeriyacanbal.com/2017/10/ wordpress-mobil-uyumlulugunu-saglamak.html" verebiliriz.
Bu araç Google arama sonuçlarına hiçbir zarar vermez. Her zaman olmamakla birlikte bazen sorunlar neticesinde çeşitli hatalar meydana gelebiliyor. Örneğin “Google gibi getir isteğinizi işleme koyarken bir hata oluştu” gibi. Bu hata size özel bir hata değildir. Genel bir hatadır. Dediğim gibi ara sıra olabiliyor.
Google gibi getir aracını kullanabilmek için ilk önce Google Webmaster Tools‘a web sitenizin adresi eklemiş ve doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemi çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 
Daha sonra ise Webmaster Tools’a girdiğinizde sol menüden "Tarama- Google gibi Getir" bağlantısına tıklayın.

karşınıza gelen yerden gerekli yerleri doldurun ve Getir ve oluştur düğmesine tıklayınız. Hepsi bu kadar. Bu işlemi yaptığınızda sitenizin indexlenmesi daha kolay ve hızlı olacaktır. Unutmayın bu işlemi devamlı olarak yapmayınız. Bir zararı yoktur. Ama zaten özgün şekilde paylaşımlarınız varsa hiç gerek yok. Daha önce dediğim gibi ihtiyaç olduğunda yapınız.
Ayrıca yazdığınız yazıların hemen indexlenmesini istiyorsanız daha önce yazdığım Google Hızlı index alma yazımdan bakabilir ve yapabilirsiniz. Ben genelde paylaşımdan sonra hemen bu işlemi yaparım.
UYARI : Web sitenizde paylaşılan içerikleriniz özgün değilse ve genelde sağdan soldan kopyala-yapıştır kullanıyorsanız; yani kopya içerik ekliyorsanız hedefinizi gerçekleştiremez ve tabir yerindeyse kendi topuğunuza sıkmış olursunuz. Bu yöntemler sitenize zarar verir.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: