Öğretmenlerin Öğrenciler için Eğitim Uygulamaları Hazırlaması

Öğretmenlerin Öğrenciler için Eğitim Uygulamaları Hazırlaması


Öğretmen olarak farklı branş öğretmenlerinin kullanacağı ve çok hoşlarına gideceğine emin olduğum bir Web 2.0 uygulamasından bahsetmek istedim. Bu uygulama ile öğretmenler öğrencileri için pekiştirme, kavrama, anlama, konu tekrarı, öğrenmenin kalıcı hale gelmesine destek vermiş olacaklardır. 

Bu uygulamada ister sınıfınıza, ister öğrencilerinize, isterseniz belirli bir gruba veya bireysel olarak da çeşitli uygulamalar hazırlayabiliyorsunuz. Bu uygulamaları ister ev ödevi , isterseniz sınıf ortamında öğrencilerinize yaptırabilirsiniz. 
Yapmanız gereken bana göre çok basit. Biraz kullanırsanız göreceksiniz çok güzel uygulamalar yapabilirsiniz. İster hazır olan bir şablon seçer onu kendinize göre değiştirir veya uyarlarsınız. Diğer bir seçenek ise kendinize ait uygulama yapmak ve size ait olarak yayınlamaktır. Eğer yok benim uygulamamı sadece öğrencilerim görsün isterseniz şahsi uygulama olarak da kaydedebilirsiniz.
İnternet'ten ders uygulama örneklerine bakabilirsiniz. Aşağıda çeşitli dersler için hazırlanan örnek uygulamalar önerileri bulabilirsiniz.

Uygulama için

Matematik Dersi için Uygulama Örnekleri

Çengel Bulmaca : Burada amaç geometrik cisim ve bilgilerini tekrar etme, pekiştirme sağlamaktır.
Matris tablosu : Burada amaç 3 basamaklı eldeli veya eldesiz toplama işlemlerini pekiştirmektir.

Türkçe Dersi için Uygulama Örnekleri

Adam Asmaca : Burada amaç Türkçe dilbilgisi ile ilgili kelimeleri pekiştirme, kavratma, yanlış öğrenmeleri düzeltmektir.
Metinde işaretleme : Burada amaç büyük ünlü uyumuna uyan / uymayan kelimeleri metin üzerinde işaretleyerek, öğrenilen bilgileri pekiştirmek, eksik öğrenmeleri tamamlamak, yanlış öğrenmeleri düzeltmektir.

Hayat Bilgisi Dersi için Uygulama Örnekleri

Eşleştirme Oyunu: Burada amaç okulda karşılaşılabilinecek sorunlar ve çözümü konusunda yardım alabileceğimiz kişileri eşleştirir.
Gruplarına Göre Ayırma: Burada amaç taşıt türlerini kara,hava, deniz olarak sınıflandırmasını sağlamak ,örnek kümesini geliştirmek, pekiştirmektir.

Fen Bilimleri ve Teknoloji Dersi için Uygulama Örnekleri

Gruplarına Göre Ayırma/Eşleştirme : Burada amaç katı,sıvı ve gaz maddeleri öğretmek, pekiştirmek , örnek kümesini arttırmak.
Adam Asmaca : Burada amaç duyu organlarını pekiştirmek

Yabancı Dil Dersi için Uygulama Örnekleri

Eşleştirme Oyunu: Burada amaç İngilzce okunuşu ile sayıları eşleştirmek
Boşluk Doldurmalı Metin : Burada amaç verilen kelimelerin önüne uygun artikelleri yerleştirmek.

Umarım faydalı olmuştur. Diğer yazmadığımız branş öğretmenlerimiz aktif olarak kullanbilir ve dersleri birbirinden eğlenceli ve zevkli hale getirebilirler.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: