Web Siteniz İçin Ücretsiz Araçlar

Web Siteniz İçin Ücretsiz Araçlar

İnternet dünyasında hergün binlerce yeni web sitesi açıldığından sadece etkili makaleler yayınlamakla Web sitenizi ileriye taşımanız zor olacaktır. Web sitenizde iyi ve güzel makaleler yazmanın yanında sitenizin trafiğini arttırmanız için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz araç bulabilmeniz mümkündür. Bunlar sayesinde web sitenizi analiz edip site sunulan öneriler ile daha iyi yerlere gelebilir. Sizlere ücretsiz bu araçlar hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Bu araçlardan bazıları bilinenler olabilir. Ama bilinmeyenler de işinize o kadar yarayacağından eminim. 

MOZ

MOZ zekeriyacanbal.com
MOZ sayesinde sitenizin dünyadaki yerini görebilirsiniz. MOZ aslında ücretli bir servistir. Birçok profesyonel website sahiplerinin başvurduğu bir platformdur. Bizler ise ücretsiz olan opensite explorer hizmeti kullanacağız. Yapmanız gereken moz opensite explorer’a girip sitenizin adresini ilgili kutucuğa yazıp ara demektir. Karşınıza domain autority veya page autority değerleri çıkacaktır. Bu değerler Google page rank’ten çok daha önemli değerlerdir. Ara sıra MOZ’u ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Eğer İngilizce biliyorsanız veya Google Çeviri ile Moz’a ait olan blogu okumanızı öneririm.
whatpageofsearchamion.com
whatpageofsearchamion zekeriyacanbal
Webmaster ile ilgili bir siteniz var diyelim. Google’a birisi Webmaster yazdığında sitenizin kaçıncı sırada çıktığını merak ettiğinizde cevabını bulabileceğiniz yerlerden biri de whatpageofsearchamion.com. Siteniz için en temel kelime ile Google’da kaçıncı çıktığınızı size gösteriyor. Odaklanılan kelimeniz ile bir sayfa bile önde olmak belki de aylık trafiğinizi %20 arttıracaktır. Siz siz olun yerinizi her zaman kontrol edin. Böylece yanlış giden bir şeyler olduğunda hemen önlem alabilir ve kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz. 
seositecheckup

Sitenizi açtıktan ve gerekli eklentilerin kurulumunu yaptıktan sonra artık düzenli olarak kontroller (check up) yapmanız gerekecektir. HTML code hataları, css kullanımı ve diğer birçok önemli kriterin otomatik 1-2 dakikada kontrol edildiği bir hizmet olan Seositecheckup’ı, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Sitenizi bu İnternet aracı ile kontrol etmeniz, olası hataları çığ gibi büyümeden önlem almanıza yardımcı olacaktır.
Google Analytics
En popüler olan bir servistir. Web sitemizi geliştirmek için her gün en az bir kere ziyaret edeceğiniz bir araçtır. Sitemize gelen ziyaretçilere ait bilgileri bulabileceğiniz, en çok okunan sayfalarınızı görebileceğiniz veya sitenize dışarıdan gelen linkleri takip edebileceğiniz bir Google aracı olan Analytics’i ücretsiz kullanabilirsiniz. Olmazsa olmazlardan biridir.
Webmaster Tools
Bu araç ile sitenizde teknik açıdan nelerin yanlış gittiğini bulabilir ve yapacağınız yerinde değişikliklerle sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilirsiniz. Site haritasında, açılış hızına veya kullandığınız kelimelerin yoğunluğundan, 404 hatası alan sayfalarınıza kadar tüm detaylara bu araç ile ulaşmanız mümkündür. Google Analytics gibi Webmaster Tools’da Google’a ait bir servistir ve ücretsizdir.
Page Speed Insights

Sayfa açılma hızı kullanıcı deneyimi ve arama motoru optimizasyonu açısından çok önemli bir parametredir. Kullanıcıların sandığınızdan çok daha sabırsız olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca sayfa yüklenme hızı yavaşladıkça, google’ın tüm sayfalarınızı ziyeret etme süresi (craw etme oranı) de azalacaktır.
Google AdWords
Web sitenizde yayınladığınız makalelerin veya yazıların konularının Google’da kullanıcılar tarafından aranıp aranmadığını öğrenmek için en ideal ve belkide tek yol diyebiliriz. Google AdWords’te kısa bir araştırma yapın ve sonuca ulaşın. Google AdWords, İnternet'te hit alan kelimeleri bulmanızda size yol göstereceği gibi hangi konularda makaleler yazmanız gerektiği hakkında da size fikir verecektir. Birçok ziyaretçi çekmek için bu yöntemi denemelisiniz.
Google Structured Data Testing Tool

Google Structured Data Testing Tool bir başka önemli araçtır. Bu araç sayesinde sitemizde rich snippets'i kontrol edebiliyoruz. Rich snippets Google’ın çok önem verdiği ve arama motoru optimizasyonu açısından çok önemli bir parametredir. Yazar ismini, makale değerlendirme notunu veya makale türünü açıklamak için kullanabilirsiniz.
Pixlr
Pixlr herhalde Dünya’nın kullanımı en kolay olan internet aracı pixlr.com sayesinde sitenize koyacağınız resimlerin formatını kolaylıkla değiştirebilir ve okuyucularınıza çok güzel görseller sunabilirsiniz. Ücretsiz olan bu program sayesinde ne Photoshop veya Paint ile boğuşmanıza gerek kalmayacak.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: