Web sitenizi mobil platformda nasıl göründüğünü kontrol edin

Web sitenizi mobil platformda nasıl göründüğünü kontrol edin

Web sitenizin mobil ortamda (cep telefonu, tablet vb.) nasıl göründüğünü ve sıkıntı problemlere karşı çözüm bulmak isteyenler için bulunmaz bir yöntemden bahsedeceğim. Bu yöntem ile sitenizin mobil ortamda nasıl göründüğünü görebilirsiniz.
Bilindiği üzere Google tüm sitelerin mobil uyumlu olması gerektiğini ve mobil uyumlu olmayan sitelere Google tarafından uyarı verildiğidir. Google ve diğer arama motorları artık responsive web sitelerine sıralamalarda öncelik vermektedir.

Web sitenizin (mobil) uyumlu mu olduğunu Google Mobil Uyumluluk Testi için https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=tr adresinden ulaşabilirsiniz. Bu servis ile sadece mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz, sitenizin başka cihazlarda nasıl göründüğünü göstermez.
Yukarıda bahsettiğim gibi eğer web sitenizin mobil uyumluluğu değil, mobil platformda nasıl göründüğünü merak ediyorsanız size anlatacağım servisi kullanabilirsiniz.

İlk tanıtmak istediğim servis http://mobiletest.me/ adresindeki sitesidir.



İkinci tanımak istediğim servis  http://quirktools.com/screenfly/ adresindeki sitedir. Tablet, iPhone ve Android cihazlar gibi birçok mobil cihazda sitenizin nasıl göründüğünü inceleyebilirsiniz.




Bu iki siteden birindeki servisten sitenizi kontrol ederek daha güzel ve tasarım açısından responsive özelliklerini kontrol edebilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekleriz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: