TrueCrypt yerini alan varisiyle tanıştınız mı?

TrueCrypt yerini alan varisiyle tanıştınız mı?

Herkesin bildiği güvenlik yazılımı olan TrueCrypt yazılımı çeşitli güvenlik açıkları olduğu gerekçesiyle 2014 yılında duyuru yaptı ve yerine BitLocker yazılımından bahsetmişlerdi. BitLocker yazılımı bildiğim kadarıyla Microsoft menşeli bir yazılım ve birçok kişide soru işaretleri uyandırabiliyor. 
Daha sonra TrueCrypt yazılımı kendisini başka bir isimle gün yüzüne çıkardı. Daha önceki açıklarımızı kapattık. Artık güvenli olarak kullanabilirsiniz. dedi. Yazılımın adı artık TrueCrypt değilde VeraCrypt şeklindeydi. 
Daha sonra bu şekilde ortaya çıkmaları insanın aklına şu soruyu getirebiliyor. "Neden TrueCrypt güncellenerek bahsi geçen güvenlik açığı kapatılmadı da VeraCrypt olarak devam ediyor." Belli bir oyun senaryosu mu var? Yoksa amaçları vardı sonra bunlar tutmadı mı? Neyse bunlar bizi çok alakadar etmeyebilir. ama söylenenlere göre TrueCrypt yerine VeraCrypt adında ve daha güvenli olduğu söyleyen bir yazılım var.
TrueCrypt kullananların yabancılık çekmeyeceği bir arayüze sahip. Diyebilirim ki hemen hemen aynı arayüz gibi. Daha önceden TrueCrypt kullananlar disklerini koruma altına aldıkları için VeraCrypt ile açamazlar. Ancak eski yazılım ile şifrenizi kaldırdıktan sonra VeraCrypt ile güvenli olarak kullanabilirsiniz. 
VeraCrypt yazılımını IDRIX adında bir ekip tarafından güncelleniyor ve geliştirmeler yapılıyor. Tüm İşletim Sistemleri ile çalışabiliyor.
Bana göre daha önceden TrueCrypt kullanan birisi olarak VeraCrypt kolaylıkla kullanılabilir. Ayrıca kendisine ait siteden indirebilirsiniz. Hatta açık kaynak kodlu olduğu için kaynak kodlarını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Tek şart ticari olarak kullanmamanız.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: