WordPress Sitenizin Altyapısını Gizlemek

WordPress Sitenizin Altyapısını Gizlemek

WordPress altyapısına sahip bir web sitenizin başkaları tarafından (özellikle tasarımcı ve site webmasterlar) görünmesini istemi,yor olabilirsiniz. Neden mi alyapısını görünmesini istemeyebilirsiniz?
  • Sitenizin tasarımı veya kullanılan temanın tespiti olmasın diye
  • Web sitenize kötü niyetli kişiler saldırı veya sızma işlemi yapmak için kullandıkları yöntemlerden biri olan eklentilerin açıklarından faydalandıkları için eklentilerin tespiti olmasın diye
  • Sizin kalite ve klasınızı başka rakipler çözümlemesin diye
  • daha birçok sebep sayabiliriz. Ya da bunların hiç birine gerek yok dersiniz ve herkes wordpress sitemin alt yapısı ile ilgili eklentileri, temayı vb bilgilere ulaşsın isteyebilirsiniz. 

Bu konu hakkında yazmamın asıl sebebi geçen bir konu araştırması yaparken karşılaştığım wordpress ile yapıldığından şüphe duymadığım ve altyapısı ile ilgili öğrenmek istediğim bazı bilgiler araştırdım. Fakat site hakkında gerekli bilgilerin gizlendiği ve ulaşılamadığını fark ettim. Bende araştırma neticesinde nasıl olduğunu öğrendim. Daha sonrasında ise sizlerle paylaşmak istedim. 

Wordpress Altyapısını Öğrenmelerini Engellemek


WordPress sitelerinde altyapısınıza ait bilgilere ulaşmalarını engellemek için ekstra güvenlik önlemleri almak gerekmektedir. Premium WordPress Güvenlik eklentileri sitenizin saldırıda hasara uğramasını önlemektedir. Altyapısını tespit etmelerini önlemek için Hide My WordPress eklentisini kullanmanız yeterlidir. Kullanımı çok kolay ve kodlama bilmenize gerek kalmadan sadece eklentiyi kurun ve gerekli ayarları yapmanız yeterlidir.
Dediğim gibi çok basit, ama yapamayanlar için İnternet ortamında kurulumu ve ayarları ile ilgili birçok yazı ve anlatım videosu bulabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: