Cpanel Üzerinde SSL Sertifika Kurulumu

Cpanel Üzerinde SSL Sertifika Kurulumu

SSL Sertifikası Nasıl kurulur sorusu son zamanlarda en çok karşılaştığım sorulardan biridir. Web tasarımcıları veya sahipleri SSL sertifikası nasıl alınır veya SSL nedir gibi soru soruyorlar. Bu yazımda sizlere SSL sertifikasını nasıl kurabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. SSL Sertifikasını iki türlü alabilir veya yapabilirsiniz.

SSL Sertifikası kısaca web sitenizin güvenilir web sitesi olduğunu belli etmek için kabul edilmiş olan bir işlemdir. 

SSL Sertifikası almak için birinci yöntem olarak hostinh hizmeti satın aldığınız firmayı telefon ile arar veya destek maili yolu ile SSL sertifikası almak istediğinizi belirtirsiniz, onlar size gerekli işlemleri yapar veya yol gösterirler.
SSL Sertifikası almak için ikinci yöntem ise kendiniz Cpanel üzerinden gerçekleştirirsiniz. (Hosting firmanız buna izin veriyorsa; bazı Cpanel üzerinde olmayabilir.) Cpanel üzerinden yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.
İlk önce CPanel'e giriş yapalım. 
Daha sonra ise "Security - SSL/TLS Manager" bölümüne tıklayınız.
Karşınıza "Private Keys (KEY)", "Certificate Signing Requests (CSR)", "Certificates (CRT)" bölümleri gelecektir. Burada "Private Keys (KEY)" altında yer alan "Generate, view, upload, or delete your private keys." seçeneğine tıklayınız.
En allta bulunan "Generate a New Key" alanındaki "Host" bölümüne "www.alanadı.com" yazıp Generate basınız. Sakın unutmayın alanadı bölümünde başına www yazmayı unutmayın.
Tekrar önceki sayfaya dönüyoruz. Sıra geldi üclü seçeneklerden ikincisine "Certificate Signing Requests (CSR)" altında yer alan "Generate, view, or delete SSL certificate signing requests." tıklayalım.
Karşımıza gelen yerde "Generate a New Certificate Signing Request Host : www.alanadı.com" altında yer alan ülke, bölge, şehir, Firma vb alanları dolduruyoruz ve "Generate" düğmesine basıyoruz.
Oluşan CSR (Certificate Signing Request)'yi satın almak istediğiniz SSL sertifika merkezine doğrulatın ve satın alma işlemini tamamlayınız. Sakın doğrulama işlemi yapmadan SSL satın almayın. Eğer hatalı bir sertifika kodu üretilerek alınmış ise Sertifika iadesi yoktur.
Oluşan CSR ile satın aldığımız CRT metnini Certificates (CRT) altındaki yazıya
"Generate, view, upload, or delete SSL certificates." tıklıyoruz.
Daha sonra gelen sayfada "Paste the CRT below" altında yer alan kutuya "CRT kodunuzu" yapıştırıp "Generate" basıyoruz.
SSL/TLS Manager de en altta yer alan "SSL Installer" bölümüne giriniz. www.alanadı.com seçip, en allta CA sekmesine de SSL’i satın aldığınız yerden gelen CA kodunu yapıştırıp "Install Certificate" tuşuna basıyoruz.
Hepsi bu kadar. Bundan sonra SSL Sertifikamızı kontrol etmek için tarayıcıdan "https://www.alanadı.com" yazın ve kontrol edin. 
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: