Photoshop Guide Eklentileriyle Kolaylaşıyor

Photoshop Guide Eklentileriyle Kolaylaşıyor

Tasarım işi ile uğraşanlar için kılavuz çizgileri oldukça önemlidir. Çünkü tasarım yaparken tasarımı bölümlere ayırarak daha kolay yapmanıza olanak sağlamaktadır. Genelde eklenti kullanmayanlar hesap makinesi ile hesaplama yapar ve ona göre toplam alanı parçaları böler aralıkları hesaplamaya çalışırlardı. Size bahsedeceğim eklentiler ile daha kolay ve pratik yapmayı sağlayacaktır. 
Birinci eklentimiz GuideGuide. Sitesinden indirebilirsiniz. İndirdikten sonra Adobe extension manager’ı çalıştırın ve kurulumunu yapınız. Kurulumundan sonra kullanmak için Photoshop' ta Window > Extension > GuideGuide yolunu takip edin. Karşımıza çıkan panelde istediğimiz sayısal değerlerini girebileceğimiz alanlar yer alıyor. Bu alanlardan üst, alt , sağ ve sol olmak üzere margin değerleri verebiliyoruz; eklemek istediğimiz kolon ve satır sayılarını girebiliyoruz; kolon ve satır genişliklerini, kolon ve satırlarımız arası boşlukları belirleyebiliyoruz.
ÖNEMLİ NOT : Kolon ve satır sayılarını rakamsal olarak, diğer bütün özellikleri px cinsinden hesapladığını belirtmekte fayda var. Cetvelini px dışında değerlerde kullanan arkadaşlar bu noktaya dikkat etmelidir.
KULLANIMINA DAİR NOTLAR
Yine grid sekmesinin , sol alt köşesinde sayfamızın veya seçili alanımızın orta noktasına yatay ve dikey çizgi eklemek için iki adet buton bulunuyor.
İstediğimiz değerleri girdikten sonra bu değerleri uygulamak için panelin altındaki “GG” butonuna basmamız yeterli. Ayrıca sağ alt köşedeki ikonlarla tıklayarak oluşturduğumuz guide’ları (kılavuz çizgilerini) silebiliyor veya set olarak eklentiye kaydedebiliyoruz. Ek olarak silme ikonuna basılı tuttuğumuzda, sayısal değerler girdiğimiz alanları tek bir hamlede silebiliyoruz.
Web tasarımlarımız için layout oluştururken grid yapısı kullanmak istiyorsak , istediğimiz ölçülerde bir photoshop sayfasına istediğimiz kadar kolon ve satır ekleyebilir; bu sayede, kolonlu, hiyerarşik, modüler gibi grid yapıları oluşturabiliriz.
Özellikle web tasarımlarımızda kullandığımız navigasyon menülerinin sekmelerini hizalamak konusunda bize hız kazandırır.
Navigasyon bar’ımızı seçerek istediğimiz kadar eşit aralıklara bölebiliriz.

İkinci eklentimiz Griddify. Sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz GuideGuide eklentisine benzemektedir. Griddify kendine has özellikleri ile sizi kılavuzlama konusunda bir çok dertten kurtaran bir eklentidir.
Kısacası GuideGuide ve Griddify eklentileri ile Photoshop'ta tasarımlarınızda hizalama konusunda kendi çözümlerinizi rahatlıkla üretebileceğiniz eklentilerdir.
Eklentilerin kullanımını ile ilgili aşağıdaki videodan izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: