Android Öğreten Yeni dil Kotlin

Android Öğreten Yeni dil Kotlin

Google, 2017 yılında Android için Kotlin adında yeni dilini yayımladığını resmen duyurdu. Bu açıklamanın ardından geliştirilen bu dil hiç zaman kaybedilmeden bir an önce ulaşıma açıldı. Bu dil ile ayrıntılı bilgi için bu adresten resmi sayfaya ulaşabilirsiniz.

Kotlin, dilini kullanmak isteyenler, Android Studio veya Intellij Editörünü indirerek aynı zamanda, yukarıda vermiş olduğumuz linkten Try seçeneğiyle bu editörlere ek sağlayabilirler.

Kotlin dili Apache 2.0 Server kullanıyor ve zekice tasarlanmış bir dil olarak görülüyor. Zekilik dediğimiz uygulama geliştirenlerin hem Java hem de Kotlin programlama dilini aynı anda kullanabileceklerini göstermesidir.


En çok kullanılan editör olan Android Studio’nun 3.0 edition sürümünde proje içinde Java dosyasını Kotlin dosyasına dönüştür seçeneğini kullanarak bu yeni ve Google tarafından geleceği olan bu dili kullanmaya başlayabilirsiniz. Neden mi? Google geleceği olmayan ve kullanılmayacak hiç bir ürününü kullanıma sunmuyor da ondan. Uygulama yapanlar için kullanımında hemen görecekleri kalitedir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: