Web Animasyon Araçları 3

Web Animasyon Araçları 3


Web sitesi için animasyon dahil etmek için çok çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Bu animasyon seçenekleri arayüzleri basitleştiren dekoratif geçişlerden, kullanıcı deneyimini geliştiren efektlere kadar farklı amaçlar için animasyonlar hazırlamanıza olanak sağlayan araçlar bulunmaktadır. Aşağıda sizlere ihtiyacınıza veya görsel tasarımlar için kullanabileceğiniz animasyon hazırlama araçlarından, kütüphanelerden ve eklentilerden bahsedeceğim.

Daha önceden web animasyon araçları-1 veya web animasyon araçları-2 olarak yazdığım yazıya bakabilirsiniz.

Animista konvansiyonel ve nadir önceden tanımlanmış CSS güdümlü animasyonlar bir grup ile deneyler için bir oyun alanıdır. Sonuçları incelemek için süre, zamanlama işlevi, gecikme, iterasyon sayımı ve diğer bazı seçenekleri seçin.

Obnoxious.css , sallamak, bükülmek, büyütmek, parlayan efekti taklit etmek veya yazı karakterinin ağırlığını değiştirmek için arayüz öğelerini zorlayan 5 benzersiz CSS tabanlı animasyonla birlikte gelir. Tek yapmanız gereken tercih edilen sınıfı istenilen div'a uygulamaktır.


Animatelo , ünlü ve güçlü Animate.cs'lerden ödünç alınan, onları uygulamanın daha kolay bir yolunu sağlayan, göz alıcı bir dinamik efekt içerir. Web Animations API polil dolabı sayesinde tüm modern tarayıcılar tarafından desteklenmektedir.


Rhythm.js , disko esintili minik animasyonlarla ilgili. Bu JavaScript kitaplığı, bir çeşit dans hareketini taklit eden efektler içerir. Web sitenize boogie-woogie ekleyecek yaklaşık 20 seçenek var.





Colorido.js
Granim.js gibi bu JavaScript destekli eklenti de renk özelliklerini değiştirmek için oluşturulmuştur. Arka planın ve metnin tonlarını ve opaklığını dinamik olarak değiştirmenin yanı sıra statik olmayan radyal, doğrusal, çapraz ve yatay degradeler yaratmaya yardımcı olur.




Barba.js, kullanıcıları sayfalar arasında sabit yenileme denilen geçişten kurtarmak için PJAX'i (ajax tabanlı bir teknik) kullanmaktadır. Sadece eski konteyneri gizler ve yeni kabını ince göz hoş moda gösterir.


ScrollReveal.js , kaydırmalı animasyonlar oluşturmak için popüler bir araçtır. Ana reveal () yöntemiyle farklı animasyonları yönetebilir ve tüm standart yönlerini kontrol edebilirsiniz. En iyi şey, hem web hem de mobil tarayıcılarla iyi çalışmasıdır.




Scrollanim , önceki örnekten ziyade kullanımı daha az karmaşık ancak basit ve kullanışlı bir araçtır. CSS3'ü desteklemesine rağmen, ancak kaydırma tetiklemeli animasyonlar üretmek için JavaScript API'si kullanarak animasyonlar eklemenize izin verir. Projenize hızlı bir şekilde tanıtabileceğiniz önceden hazırlanmış birçok çözüm bulunur.



ScrollTrigger, Önceki iki çözüm çoğunlukla geleneksel dikey kaydırmaya odaklanırken, uzun yatay web siteleri oluşturmak içindir. Oldukça ilkel bir sözdizimi kullanarak güzel CSS3 animasyonlarıyla doldurulan x ekseni düzleminde dinamik arayüzler oluşturmanızı sağlar.




Force.js , büyük işlevsellikten ve seçenek zenginliğinden mahrum bırakılan küçük bir çözümdür. Bununla birlikte, nesneleri ince hareketlere veya kaydırmayı güzelleştirmeye ayarlamak gibi düzenli görevler için idealdir. Her zamanki gibi, kolaylaştırma çekirdeğinde animasyonu temiz ve düzgün bir şekilde yapmaktadır.



AOS kaydırma sırasında animasyon anlamına gelir. Yazdıklarını yapar - bir kaydırma olayı tarafından tetiklenen canlı önceden tanımlanmış efektler demetini sağlar. Bölümlere derin bir şekilde kod girmeden dramatik bir giriş vermek istiyorsanız o zaman kesinlikle sizin için.


Rellax güzel paralaks içindir. Arayüzlere 3D boyutunda ince bir dokunuş vermek için hafif bir vanilya JavaScript kütüphanesi.




Tilt.js ilgi çekici paralaks tahrikli eğim efekti üretir. Nesneleri, temel 2B düzlemde 3D taklit eden eğimli bir konuma hareket ettirecek. Bir ekseni düzeltebilir, böylece efektin daha çekici ve ilginç olmasını sağlayabilir veya bir çeşit parlamayı veya kaygan duyguyu yaratabilirsiniz.


Transform-when , mobil cihazlar için yüksek performans ve yerel destek ile hikaye anlatımı deneyimlerini tasarlamak için mükemmel bir çözümdür. İki hayati parametre üzerinde oynar: zaman ve kaydırma konumu, böylece kullanıcıların aradığı arayüzü vesilesiyle tarafınız tarafından kontrol edilen maceralarını oluşturur. Hem SVG hem de normal HTML öğeleri ile çalışır.



CSS3 Animasyon, Temel CSS3 animasyonları oluşturmak için canlı bir önizleme içeren eski bir jeneratördür. Geçiş süresini, tekrarlama sayısını, zamanlama fonksiyonlarını vb. Ayarlayabileceğiniz standart bir kontrol merkezi bulunmaktadır. Rutin basittir: her şeyi ayarlayın, elde edilen HTML ve CSS kodlarını kopyalayın ve bunları projenize yapıştırın.



Curve.js, onları "dans" yapan çizgileri içine hayat nefes alır ve dalga gibi döner. Soyut bir geometrik esinlenmiş arka planlar veya merkez parçaları soyutlamak için kullanın.




Animator.js'in esnek, verimli ve hafif olduğu söylenir. Ana kareleri yönetmenin ve çeşitli ölçeklerin CSS animasyonları üretmenin en kolay yolunu sunuyor. Ayrıca bağımlılık ücretsizdir.



Cel-animasyon , geleneksel ana kareleri kontrol etmenizi sağlayan bir Sass karışımıdır. Hareketli SVG'yi veya herhangi bir HTML öğesini ayarlayabilirsiniz.



Scrollismo , Greensock'la ortaklaşa çalışmak için nesnenin ustalıkla ve sorunsuz bir şekilde hareket ettirilmesi için yaratılmıştır. Dokunmatik ekran aygıtları için ek bir JavaScript eklentisi ile çok sayıda aygıtı kapsar.

jqClouds , arabirim üzerinde yükselen hareketli bulutlarla bir tasarım oluşturan ve oluşturan ilkel bir eklentidir. Konsepti değiştirebilir, bulutları başka herhangi bir nesne ile değiştirebilir, statik arabirime belirli bir dinamik lezzet verebilirsiniz.




Color animation, Bu araç, arka plan, kenarlık veya metnin tonunu ve saydamlığını hareketlendirmek içindir. Aslında, özelliği olan herhangi bir nesnenin rengi ile çalışır.



Flubber Bir nesne diğerine dönüştüğünde ortaya çıkabilecek ani sıçramaları ve aşırı metamorfozu dışlamak için kullanabilirsiniz . Eklenti, iki şekil arasında pürüzsüz enterpolasyonlar sunar. Tek dezavantajı, yalnızca 2D grafiklerle çalışmasıdır.


Particles.js, Parçacık çalışmaları yapan geçerli JavaScript kitaplığına dayanmaktadır. Renk, sayı, şekil, boyut, opaklık gibi tercihleri ​​belirleyin ve sonucu kesin olarak verin.




3D Lines Animation with Three.js, arayüzünüze parçacık animasyonu ile dolu güzel bir animasyonlu arka plan eklenir. Çevrenize uyum sağlamak için renk, çizgiler, donukluk ve bazı diğer seçenekleri yapılandırabilirsiniz.



Three.js - sayısız etkileyici web sitelerinin arkasında duran güçlü ve çok yönlü bir kütüphane. Basit ve karmaşık projeler için uygundur. Muhteşem 3D animasyonlar oluşturmak için, CSS3D ve WebGL ile çalışmanızı sağlar.



Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: