Youtube Kanalını Çok Kişiye Duyurmak için Neler Yapmalıyım

Youtube Kanalını Çok Kişiye Duyurmak için Neler Yapmalıyım

Youtube kanalınız olduğunu ve çok güzel içerikler paylaştığınızı kabul edelim. Fakat izleyen az, abone az, dah doğrusu sizi tanıyan olmadığından dolayı çok az şekilde ziyaretçi ve izleyiciniz olabilir. Sizlere anlatacağım yöntemler ile youtube kanalınızı tanıtmanız biraz daha kolay ve daha fazla kişinin kanalınızdan haberdar olmasına olanak tanıyabilirsiniz. 

Öncelikle youtube kanalınız niye var_ sorusuna cevap olarak;
Para kazanmak için
Popüler olmak için
Paylaşımlarla insanların sizi fark etmesi

Görüntülü arşiv olması
...
ve daha birçok neden sayabilirsiniz. Eğer para kazanmak amacında iseniz mutlaka aşağıda anlatacağım maddeleri dikkatlice okuyun ve uygulamaya çalışın.

Mutlaka Kanalınızı anlatan Tanıtım Videosu Oluşturun

İnsanları kanalınıza çekmenin ilk yollarından biri eğlenceli bir tanıtım videosu oluşturmaktır. Yapmanız gereken tek şey, kanalınızda bulunan en iyi video anlarının bir klip yapılmasıdır. Klipler ne kadar iyi olursa, sunmanız gereken her şeyi kontrol etmek için kanallarınıza girme konusunda insanların ilgisini çekme olasılığınız da o kadar yüksek olacaktır.

Videolar için Doğru ve etkili SEO Kullanın

Videoların aramalarda daha fazla kişiye ulaşması için video SEO'su çok önemlidir. Bilindiği üzere YouTube arama motorları sıralamasında Googl'dan sonra ikinci sıradadır. SEO kullanıyorsanız, videolarınız aramalarıyla daha geniş bir kitleye ulaşacaktır. SEO kullanırken göz önüne almanız gerekenler, başlık etiketi bilgileri, açıklama etiketindeki anahtar kelimeler, etiketler, yorumlar, beğenilme ve beğenmeme sayısı gibi etkenlerdir.

Kanalınızda yarışmalar düzenleyin

Hedef kitlenizi artırıp etkileşim kurmanın en iyi yollarından biri de yarışmalar yapmaktır. Vereceğiniz ödüller için çok pahalı, çok güzel olmasına gerek yoktur. Çünkü insanlar ödülleri severler ve hoşlarına gider. Ne demişler; "Bedava sirke, baldan tatlıdır". Kısacası ödüller, ücretsiz bilgilendirme videoları, e-kitaplar sunmak kadar basit olabilir.
Kuralları açıklayan, yarışmanızı duyuran bir video yükleyin ve takipçilerinizi yarışmaya katılmak için arkadaşlarıyla kendilerini girmeye teşvik edin.

Güzel ve küçük resimler kullanın

Kanalınızın neyle ilgili olduğunu gösteren ilgi çekici harika küçük resimler oluşturmak kanalınıza ilgiyi arttıracaktır. Yani yapılacak işi küçük resimlerle nasıl yapıldığını gösterin.

Kanalınızı Güzel Açıklayan Profili Tamamlayın

Kanalınız ile ilgili olduğunu tam olarak açıklayan bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Profiliniz bir markası olmalı ve renkler, arka planlar, logolar, kullandığınız diğer kanallar için sosyal medya simgeleri, özel afişler ve düzen vb. olmak üzere diğer sosyal kanallarınıza benzer olmalıdır. Temel olarak, kullanıcılar YouTube kanalınızı gördüğünde, markanızı otomatik olarak tanırlar.

E-posta Bültenlerinde Videolar Kullanın

Kullanıcılarınıza YouTube kanalınızı tanıyabilmenin en iyi yolu onlara e-posta yoluyla bilgi vermektir. Düzenli e-posta bültenleri gönderirseniz, videolarınızın bir kısmını bu bültenlere ekleyin.
Belirli bir videoyu tanıtırken, bültenlerin belirli günlerinde en iyi sonuçları almak ve en çok izleyiciyi elde etmek için tanıtım yaptığınızdan emin olun.

Promosyon Araçlarını Kullanın

Kullanabileceğiniz, YouTube kanalınızı tanıtmanıza yardımcı olacak ücretsiz ve online araçlar kullanabilirsiniz. Bu araçlardan bazıları Ad PromotionYouTube ViewsYouTube ToolsVideo PromotionRedditDigg


Yukarıdaki maddelerden yapmadıklarınızı en yakın zamanda yapmaya veya planlamaya başlayın. Göreceksiniz youtube kanalınız kısa zamanda daha fazla kişi kitlelerine ulaşacaktır. 

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi belirtebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: