Çok Kullanıcılı (Multiple) Gmail Hesabı Oluşturma

Çok Kullanıcılı (Multiple) Gmail Hesabı Oluşturma

Google Gmail hesabınıza başka kişilere yetki vermek oldukça güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde hemen hemen herkesin Google hesabı olduğundan dolayı bazı durumlarda Gmail hesabınızın şifresini paylaşmanız veya vermeniz gerekebilir. Eğer şifreyi verirseniz Google ile ilgili tüm hesaplara ulaşabileceği için vermek istemeyebilirsiniz. İşte bu durumlarda kalan kişi veya kuruluşlar için aşağıda anlatacağım yöntemle sadece mailleriniz ile ilgili yetkilendirme yapabilirsiniz.

Gmail hesabımıza Yetkili kişiler eklemek

Başka birisinin sizin hesabınıza erişebilmesine izin verebilirsiniz. Böylece erişim yetkisi verilen kişi e-maillerinizi okuyabilir, e-mail gönderebilir, yanıtlayabilir ve silebilir. Diğer hiçbir Google hesabınıza ulaşamaz ve faydalandığınız diğer hizmetler sıkıntıya girmez.
Genelde şirket hesabı olanlar veya bir topluluk olarak maillerin kontrol ve takip edilmesi konusunda ihtiyaç duyulacaktır. Özellikle okullarda, şirketlerde ve çeşitli gruplarda faydalı olacaktır.
İsterseniz bunu bir örneklendirme yaparak daha da açalım. Diyelim ki bir iş yeriniz var. Bu iş yerinde kullandığınız Google hesabınız ile birçok uygulama ve aktivite kullanıyorsunuz.
Google Takviminden tutun, Blog sitelerine, Akıllı telefon ve tabletlerde çeşitli işlemlere kadar hep tek şifre ile işlem yapılıyor. Fakat iş yerinizde çalışan 3 kişi sizin sadece maillerinize bakmalı ve çeşitli işlemler yapabilmeliler. Google hesabınızın şifresiniz vermeden sadece Gmail'i kullanabilirler. Bunun için aşağıda detaylandırarak anlatmaya çalıştım. 
Eğer kişisel Gmail kullanıyorsanız en fazla 10 yetkili kişi, eğer Gmail iş, okul veya başka bir kurumsal kullanıyorsanız en fazla 25 yetkili kişi ekleyebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları izleyerek Yetkili Ekleyebilirsiniz.

  1. Bilgisayarınızda Gmail'i açın.
  2. Sağ üstte Ayarlar'ı tıklayın
  3. Ayarlar'ı tıklayın.
  4. "Hesaplar ve İçe Aktarma" veya "Hesaplar" sekmesini tıklayın.
  5. "Hesabınıza erişim izni verme" bölümünde, Başka bir hesap ekle'yi tıklayın. Gmail'i işiniz veya okulunuz aracılığıyla kullanıyorsanız, kuruluşunuz e-posta temsilcisini kısıtlayabilir. Bu ayarı görmüyorsanız, yöneticinize başvurun.
  6. Eklemek istediğiniz kişinin e-posta adresini girin.
  7. Erişim izni vermek için Sonraki Adım'a e-posta gönder'i tıklayın.
Eklediğiniz kişi, onaylamalarını isteyen bir e-posta alacak. Onayladıktan sonra onları bir temsilci olarak görmeniz 24 saat sürebilir. Davet bir hafta sonra sona eriyor.

Gmail Hesabımıza Yetkli Kişileri Kaldırma

  1. Bilgisayarınızda Gmail'i açın . Gmail uygulamasından delegeleri ayarlayamazsınız.
  2. Sağ üstte Ayarlar'ı tıklayın
  3. Ayarlar'ı tıklayın.
  4. Hesaplar ve İçe Aktarma sekmesini tıklayın.
  5. "Hesabınıza erişim izni verin" bölümünde, kaldırmak istediğiniz hesabın yanındaki Sil'i tıklayın.
Kısacası yetkilendirme yaptığınız kişi;
  • Size gönderilen e-postaları gönderebilir veya yanıtlayabilir. Bir mesaj gönderdiklerinde, e-mail adresleri gösterilir. Örneğin, gönderen "zekeriyacanbal@gmail.com tarafından gönderildi" olarak gösterecektir.
  • Size gönderilen mesajları okuyabilir.
  • Size gönderilen mesajları silebilir.
  • Kişilerinizi yönetebilir.
    Ama şunları yapamaz.
    Sizinle ve herkesle sohbet edemez
    Gmail şifrenizi değiştiremez.
    İsteyenler youtube videodan izleyerek fikir sahibi olabilirler. 
    Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
    Önceki
    Sonraki

    yazılan gönderi: