Google Arama Motorunda LSI Anahtar Kelimelerin Önemi

Google Arama Motorunda LSI Anahtar Kelimelerin Önemi

LSI anahtar kelimelerini hiç duydunuz mu? Bu LSI Anahtar Kelimeleri son zamanlarda popüler olmaya başladı. Google’ın arama motorları artık bu anahtar kelimelere daha fazla önem veriyor ve talebi giderek artmaya başladı. Web sitelerini veya bloglarına daha fazla ziyaretçi çekebilmek için olur olmadık birçok şeyler yapmaya başladılar. Bunların en başında da siyah şapka seo'yu kullandılar. Fakat bu onlar için güzel sonuçlar vermedi ve eninde sonunda sıkıntıya düştüler.
Bende acaba SEO işine nasıl eğilerek ziyaretçilerin haberdar olmasını sağlarım derlen karşıma LSI Anahtar Kelimeleri kavramı çıktı. Bu konuda araştırmaya başladım. Nasıl kullanılır, sitenin sıralamasını nasıl artırabilirim, eski içeriğimizi bir kez daha canlandırabilir ve iyi sıralara getirebiliriz diye.

Ayrıca, Google kullanıcılarının artık aranan ifadelere daha fazla önem vermeye başladığına göre LSI anahtar kelimeleri ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermek gerektiğini düşündüm.
LSI'nin tam açılımı "Latent Semantic Indexing" anahtar sözcükleridir. Yani, ana anahtar kelimeye benzeyen, benzer veya alakalı anahtar kelimeler demektir. Google gibi arama motorlarının çoğu, bir kullanıcının arama ifadelerini farklı web içeriğinden nasıl ayırt edeceğine karar verir. Böylece yazınızın veya makalenizin arama ile ilgili düzeyini artırır. Ana Anahtar Kelimeler ile LSI anahtar kelimeleri kullanıyorsanız, yazınız veya makaleniz daha da fazla SEO dostu olacaktır.
Google daha önceki arama algoritmasında tam arama sorgusunu aramayı deniyordu. Böylece, arama motorları doğru arama sonuçlarını sağlıklı verememeye başladı. Fakat daha sonraki algoritma güncellemesiyle arama sorgularını analiz ediyor ve anlamını araştırıyor ve bizlere bunu mu demek istediniz gibi arama bilgileri sunuyor. Google şimdi böyle bir algoritma kullanarak aramamızla ilgili doğru bilgileri almamızı sağlamak istiyor.

Örneğin, Apple kelimesi hakkında arama yaparsak, sonuçları için iki olasılık olarak arama yapacaktır. Biri bu meyveye veya meyveye sahip olabilir veya başka bir Apple şirketi de olabilir. Ama eğer LSI anahtar kelimelerini burada kullanırsak ve Apple'dan sonra, meyve, renk, tat gibi bir kelimeyi kullanarak, elma meyvelerinden bahsettiğinizi arama motorlarının işini kolaylaştıracaktır. Buradaki meyve, renk, tat gibi kelimeler Apple meyvesiyle ilişkilidir, dolayısıyla LSI Anahtar Kelimeler olarak da adlandırılır.
Google gibi Arama Motorları, her zaman arama sorgusuyla ilgili tüm bilgileri nasıl aldıklarını araştırmaya devam eder. Bu, herhangi bir arama motorunun önünde bu kadar kolay değildir, bu nedenle arama sorgusu kapsamında ne olduğunu öğrenmek için LSI anahtar kelimeleri kullanırlar. Düzensizliğimiz için sıralamada kolaylık olduğunu söyleyebiliriz, ancak arkasındaki gerçek süreç çok karmaşıktır ve bunu anlamak aynı derecede zordur.
LSI anahtar kelimelerinin kullanımının sayfa sıralamasını yükseltmekle sınırlı olmadığını söyleyebiliriz, ancak daha sonra öğrenebileceğimiz daha çok kullanılabilir. Burada, LSI'nin sayfanızın sıralamasını arttırmak için kullanabileceğiniz bir SEO tekniği olduğunu anlamanız için önemli bir nokta var; bu sayede makalelerinizi arama ile daha alakalı hale getirebilirsiniz.
Google için "özel tasarım ceketler" kelimesini bir örnek için aradığınızda, Google bu kelimeyle ilgili tüm anahtar kelimeleri arama sonuçlarında görüntüler. Bunlar, LSI anahtar kelimeleri olarak adlandırılan alakalı ve alakalı anahtar kelimelerdir.
Burada, bu anahtar kelime türünü yaptığınızda, arama çubuğunda, insanlar tarafından otomatik olarak yapılan birçok otomatik doldurma seçeneğinde doldurulur. Bu otomatik doldurulan anahtar kelimeler, ana anahtar kelimenizle ilişkili bir şekilde de LSI anahtar kelimelerdir. Ama hiç Google'ın böyle bir şeyi neden yaptığını düşündün mü? Cevap da çok basit. Google bunu yapar, çünkü kullanıcılarının aramalarına göre her zaman alakalı içerik almasını ister. Yalnızca tam olarak anahtar kelimeleri arıyorsa, yalnızca doldurulmuş anahtar kelimelere sahip Spam sayfalarında sonuçlar bulunabilir. Bu nedenle Google Algoritması, bu tür arama sonuçlarını engellemek için tasarlanmıştır.
LSI anahtar kelimeleri ile uzun anahtar kelimeler arasında bir fark olduğunu herkes tarafından bilinir. LSI Anahtar Kelimeler, Uzun Anahtar Kelimeler ile tam olarak aynı değildir, ancak bu ikisi arasında oldukça benzerlikler vardır.
Bu ikisi arasındaki temel fark, uzun anahtar kelimeleri arama'nın kapsamını azaltmaktadır. LSI anahtar kelimeler ise arama'nın kapsamını artırmaktadır. Arama Motorları LSI Anahtar Kelimeler yardımıyla, yazınızda veya makalenin ne kadar derin olduğunu kontrol eder ve eğer öyleyse, sayfanız arama sonuçlarında ilk sırada yer verir. Bu yüzden bir çok sitede yükselmek için oranik hit olmasına dikkat edilir. Böylece yazınız veya makalenizle alakalı anahtar kelimelerinizden dolayı Google, arama sonrası sonucunuzu üstlerde sıralar.
LSI anahtar kelimelerini kullanmanın kullanıcılar açısından birçok yararı vardır.

  • LSI Anahtar Kelimelerinin yardımıyla, içeriğiniz, alakalı alakalı anahtar kelimeler kullandığınız için arama motorlarında spam olarak etiketlenmeyecektir. Ana anahtar kelimenizle alakalı diğer anahtar kelimelerin kullanılması içeriğinizin güvenilirliğini artırır.
  • LSI Anahtar Kelimeleri sayesinde, yanlış anahtar kelimelerin herhangi biri tarafından artırılmış sayfanızın hemen çıkma oranını azaltır. Örneğin, iki makale "Dizüstü Bilgisayarlar" olan bir "Dizüstü Film" var. Bundan dolayı biri bu konuda arama yaptıysa, Google bu ikisi arasındaki farkı anlayamayabilir.Ancak LSI anahtar kelimeleri kullanırsak, o zaman "romantik drama filmi", MTV film ödülü gibi LSI anahtar kelimeleri, Google, bu ikisini kolayca ayırt edebilir. Böylece kullanıcılar, doğru arama sonuçlarını büyük ölçüde alır ve bu da hemen çıkma oranını düşürür. Aksi takdirde, insanlar filmi bulabilir ve bilgisayarların web sitesine erişebilir.
  • LSI anahtar kelimeleri kullanan makaleler, ziyaretçiler kolayca gitmez çünkü anahtar kelimeler okuyucunun okumayı sevdiği ve bazı anahtar sözcükleri dolduran makaleler gibi kullanılmayacak şekilde kullanılmıştır. Bu, içerik duygusunu doğru yapar ve okumayı sever. Bu yüzden sıçrama oranı sayfasında bir artış yoktur.
  • LSI anahtar kelimelerini kullanmak, bir sayfanın ilgili aramalarını artırır ve sayfanın daha üst sıralarda yer almasını kolaylaştırır. Google botları sitenizi otomatik olarak tarar ve ilgili anahtar kelimelerinizin yardımıyla makalelerinizi ayrıntılı bir şekilde inceler. Artık ana anahtar kelimeleriniz başka bir şey olmasa bile, ilgili aramalarınızı artırmak için LSI ölçütlerini semantik olarak kullanırlar.
  • Sitenize daha fazla tıklama oranı sizi sıralamada aşağıya taşır.
  • LSI anahtar kelimeleri temel olarak uzun kuyruk anahtar kelimeleri gibidir ve kolayca daha yüksek bir rekabete sahip olabilirsiniz. Örneğin, Amazon geçen yıl satışlarını% 57 artırdı ve ayrıca LSI ve uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullandı. Çünkü LSI bölgesinde daha az rekabet var ve kesin alıcı niyetiniz var.Artık LSI anahtar kelimeleri hakkında bazı bilgilere sahip olduğumuza göre, sitemizin trafiğini iyi bir sıralama alması için ne yapabiliriz. Öncelikle LSI anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olacak bazı araçlar kullanmamız gerekecektir.Aşağıda bunlar ile ilgili maddeler şeklinde verdim.
    Bu araçları kullanarak LSI anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. 

    • Google Anahtar Kelime Planlayıcısı 
    • LSI Grafik (En Popüler) 
    • Keyword Shitter 
    • Soovle 
    • SEMrush 
    • Mondovo 
    • KeywordTool.io
    Bir sonraki yazımızda bu araçlar hakkında bir mani engel olmazsa bilgilendirme yapacağım.
    Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
    Önceki
    Sonraki

    yazılan gönderi: