Youtube Videosunu belirli bir yerden başlatma

Youtube Videosunu belirli bir yerden başlatma

Sizlere Youtube videolarını nasıl istediğiniz yerden itibaren başlatabileceğiniz ile ilgili ipucu vermek istedim. Neden mi? Geçen youtube den hoşuma giden bir video izledim. Grafik tasarımında logo ile ilgili bazı temel noktaları değiniyordu. video profesyonelce hazırlanmış bir videoydu. Kendi blog sitemde de bunu paylaşmak istedim. Fakat başındaki reklam ve intro kısmı can sıkıcı olduğundan biraz araştırma neticesinde youtube videolarının nasıl istediğiniz zamandan başlatılacağını öğrendim. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.


Yapmamız gereken olay çok basit ve kolay. Normalde youtube videosunu izlediğiniz linki kopyala yapıyoruz. daha sonra nerede kullanacak isek o bölümde video ekleme yapıyoruz. İstenilen adrese youtube linki yapıştırıyoruz. Daha sonra kod bölümünden videonun kaçıncı dakiak ve saniyesi ise ona göre son kısmına "#t=dakikavesaniye" ilave ediyoruz. Bunu örneklendirelim.


Diyelim ki izleyeceğimiz videonun linki "https://www.youtube.com/watch?v=Z5-ewrDyFH8" olsun.(video rastgele seçildi) Bu videoyu direk embed veya video olarak eklediğimizde video en baştan itibaren oynayacaktır. Örnekler aşağıda bulunuyor.



Fakat bu videonun başından itibaren 2 dakika 5 saniye göstermeden direk bu zaman diliminden oynatmaya başlaması için "https://www.youtube.com/watch?v=Z5-ewrDyFH8#t=2m05s" yapmalısınız. Göreceksiniz ilk 2 dakika 05 saniye gösterilmeden atlanıyor.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: