Ücretsiz Mockup Siteleri

Ücretsiz Mockup Siteleri

Ücretsiz olarak çalışmalarınız ile ilgili mockup'lar hazırlayabilirsiniz. Bu iş için illaki PSD veya benzeri grafik uygulamaları kullanmanıza gerek yok.
Bir çok emek vererek çeşitli projeler veya çalışmalar hazırladınız ve müşterilerinize güzel bir sunum şeklinde sunmak istiyorsanız yapmanız gereken mocuplar hazırlayarak sunmak olacaktır.
Bu arada Mockup nedir diye soran olursa kısaca gerçekçi ortamlarda kullanılan objeleri kullanarak çalışmaları sergilemek veya sunmak için yapılmış çalışmalardır. Genellikle Photoshop'u kullanarak PSD uzantısında oluyorlar. 
Mockup'ları Photoshop ya da ilk önce kullanmayı öğrenmeniz gereken başka gelişmiş araçlar olmadan kendiniz oluşturabilirsiniz.  Bunun için genelde Photoshop ile hazırlanmış mockup yapabilir veya aşağıdaki anlatacağım sitelerden faydalanabilirsiniz. Sadece yapacağınız bir kaç dakikanızı ayırmak ve istediğiniz biçimde çalışmalarınızı sonlandırmak.
Aşağıdaki mockup siteleri hakkında kısa kısa bilgiler vermeye çalışacağım.


Yaklaşık sizlerin kullanabileceği 25'e yakın mockup bulunmaktadır. Bunların hepsi yüksel kalitede ve profesyonel görünmektedir. Çözünürlükleri (genişlik): 960 px, 1280 px, 1600 px, 1920 px, 3000 px, 5000+ px diye devam etmektedir.
MockupsJar

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 20'ye yakın İphone, Android, MacBook gibi konular ile ilgili mockup bulunuyor. Cihaz ekranların yanı sıra, sitenizi ve uygulamalarınızı farklı renkteki arka planlara sahip Safari ve Chrome tarayıcılarda sunabilirsiniz. Sunduğu çözünürlük (genişlik): 320 px, 480 px, 640 px, 1280 px, 2560 px diye devam etmektedir.
Placeit

Kullanabileceğimiz 3000 den fazla mackup bulunan sitede hemen hemen tüm IOS ürünleri, bilgisayarlar, cep telefonları ve akıllı saatler dahil olmak üzere mevcut cihazlardan herhangi birini seçebilirsiniz. Ayrıca sitede Recordit özelliği bulunmaktadır. Yani mockup screencastını çekip sosyal medya hesabınızda zaman çizelgenizle paylaşım yapabilirsiniz.
Daha birçok mockup yapabileceğiniz site mevcut. Fakat hepsini burada tek tek anlatıp kısa kısa bilgiler vermek isterdim. Zamanım yetmeyeceği düşüncesiyle sizlere isimlerini ve linklerini paylaşacağım. 
Umarım faydalı olmuştur. Eğer yazılmayanların dışında farklı siteler varsa paylaşmayı unutmayınız.
Eğer yazımızın faydalı olduğu düşüncesindeyseniz yorumlarınızı yazmanızı ve aynı zamanda sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: