Uzak Masaüstü Yazılımları ve Çeşitleri

Uzak Masaüstü Yazılımları ve Çeşitleri

Merhabalar Arkadaşlar;
Uzakmaüstü yazılım dediğimizde teknoloji ile uğraşanların hemen aklına TeamViewer gelmiştir. Oldukça yaygın olarak kişisel ve kurumsal olarak kullanılan bu yazılıma alternatif o kadar çok yazılım vardır ki. Bu yazılımlar Android, Windows, Mac veya IOS gibi birçok platformda çalışabilmektedir. 
Öncelikle neden böyle bir yazı yazmak ihtiyacı hissettiğimden bahsedeceğim. Bana çevremden genellikle gelenler problemle karşılaştık ne yapalım. çözüm yollarını sunuyorum. kişi hangisini tercih ederse onu kullanıyor. İşte son zamanlarda uzak masaüstü uygulaması olan TeamViewer lisansı yok veya süre bitti iki de bir kapanıp duruyor, ne yapacağız diyen arkadaşlar için bende alternatifler neler olabileceğini araştırdım ve 10 dan fazla ücretsiz veya kişisel kullanımında sıkıntı olmayan yazılım buldum. İşte size derlediğim yazılımlar.

Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı

Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı, TeamViewer alternatifi olarak kullanılabilen yerleşik bir özelliktir. Ayar, bilgisayarın Sistem ayarlarından edinilebilir. PC denetleyicisi bir kerede bu aletin yapabileceği bir şey değildir. Bu uygulama, işi tamamlamak için ek bir yazılım yüklemek istemiyor ve kullanıcılar için artı bir özellik. Bu özelliği nasıl kullanacağınıza ilişkin eksiksiz bir kılavuz okumak için buraya tıklayın.
Fiyatlandırma: Ücretsiz.
Desteklenen Platformlar: Mac OS X ve Windows
Temel Özellikler: hızlı ve eksiksiz erişim kontrolü, kurulumu ve önceden Microsoft Windows’a yerleştirilmiş olması kolay.
Aracın kullanımı kolaydır; bu da bu aracı acemiler için mükemmel  yapar. Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı, daha az şişirilmiş bazı masaüstü istemci arıyorsanız seçenekleriniz arasındadır.

CloudBerry Uzak Asistan

TeamViewer, en uzun süredir piyasadaki uzaktan erişim programlarının kralıdır. Bununla birlikte, son birkaç ayda bazı şikayetler var.Nitekim, yazılımın bazı kullanıcıları rahatsız eden bir takım sorunları var. Yeni başlayanlar için, herhangi bir nedenle gecikme artışı ve ağ kullanımının arttığı farkedildi. Bazı kullanıcılar yazılımla ilgili gizlilik kaygılarını da arttırdı.
Bu noktada, TeamViewer alternatifi CloudBerry Remote Assistant’dır; RSA algoritması tabanlı şifrelenmiş oturumları açıklayan son güncellemeleri sayesinde. Buna ek olarak, normal bağlantılar da SSL şifrelemesi ile güvence altına alınmıştır.
Artı yazılım, kaynaklar konusunda da ışık kaynağıdır ve herhangi bir sorun yaşamamalısınız. En iyi şey şaşırtıcı tüm uzaktan erişim istemcilerinin en iyi parçalarını alması ve bunları tek bir şaşırtıcı pakette birleştirmesidir.
CloudBerry’in uzaktan erişim yazılımındaki en büyük şey olduğunu inkar etmek mümkün değil ve önümüzdeki aylarda fırtınayla rekabeti alıyor olacak.
Fiyatlandırma: Ücretsiz.
Temel Özellikler: Metin ve sesli sohbet, kurulumu ve kullanımı kolaydır. SSL şifreleme, birkaç saniye içinde bağlantı kurar. Neredeyse tüm internet bağlantılarında çalışır.

Join.me – En İyi Uzaktan Masaüstü Programlarından biri

JoinMe, birden fazla konumdan birden fazla kişinin tam olarak aynı anda, Windows ve Mac OS X tarafından desteklenen birbiriyle bağlantı kurmasını sağlayan üstün bir çevrimiçi toplama ve konferans aracıdır. Join.me, sınırsız ses sunar; İnternet araması (VoIP) veya telefon hatları olsun, herhangi bir cihazı arayın. Ayrıca, konferans kolaylaştırmak için 40 ülkede tek tıklamayla toplantı zamanlama, kayıt ve telefon numaraları sağlar.
Fiyatlandırma: Temel VoIP için ücretsiz, Pro planı için 15 $ / ay ve prim toplantıları ve yenilikçi yönetimi olan Kurumsal programlar için 19 $ / ay.
Desteklenen Platformlar: Mac OS X ve Windows
Temel Özellikler: Mobil cihazlar için uygulamalar, Tek tıklamayla toplantı zamanlaması, Kayıt, sunum takas ve bir defada 250 katılımcının olmasını sağlar.

RealVNC

Sanal Ağ Hesaplama veya VNC teknolojisi, bu yazılımın üzerine kurulduğu açık kaynaklı bir teknolojidir. RealVNC, Uzak Masaüstü İstemcisinin ücretli ve ücretsiz sürümlerini sunar. Teamviewer gibi programlar gibi olan ancak kurulumunda biraz karmaşık olmasına rağmen, VNC güvenilir  bir bağlantı sunar. Bu yardımcı program, birden fazla PC’nin bir IP Adresi arkasına bağlanmasına veya bir bilgisayara bağlanmasına yardımcı olabilir.
Fiyat: Kişisel kullanım için ücretsiz,  ticari ve kurumsal kullanım için ücretli.
Desteklenen Platformlar: Mac OS X, Linux, UNIX, Windows, Ubuntu, Rasphberry Pi.
Temel Özellikler: Çapraz platform uzaktan yönetim, VNC kimlik doğrulama, Şifreleme, Dosya Transferi, Sohbetler, vb.

Splashtop

Listemizde Teamviewer’ın bir başka alternatifi, bireyler ve işletmeler için kullanılabilir olan Splashtop’tur ve ücretsizdir. Kurulum ile ilgili sorunların ötesine geçtiğinizde Splashtop’u kullanmak zor değildir. Şu anda en fazla 5 kişisel bilgisayarda özel işlevler için kullanıyorsanız, uygulama sizin tarafınızdan ücretsiz olarak kullanılabilir. Aracınızı Windows veya Mac’inize hazırlamak ve iOS veya kendi Android tabanlı telefonunuzdan uzaktan kontrol elde etmek, tam olarak Splashtop’un muazzam derecede başarısını gösteriyor. Video ve ses akışında minimum gecikme süresi vardır ve ağınızı uzaktan kontrol etmenizi daha basit hale getirir.
Fiyat: İşletmeler için ilk 6 hafta için ücretsiz, ayda 1,99 Dolar (kişisel kullanım)
Temel Özellikler: Ses ve video yayını, dosyaları yönetme ve taşıma, Beş kişisel bilgisayara kadar ücretsiz.

Ammyy Adminn

Ammyy Yönetici, şirketler ve bireyler için paylaşım ve uzaktan yönetim seçeneği kazanmak için ücretsiz, zahmetsiz ve hızlı bir yol. Ağır masaüstü uygulamalarının aksine, uygulama 1MB altındaki bir uygulama olarak gelir. Sisteme uzaktan bağlanmanın yanı sıra, sohbet ederek eylemler gerçekleştirebilirsiniz. Windows tarafından desteklenen güvenli bağlantı ve kullanımı kolay yazılım, Ammyy Adminn’i tercih edilen uzak masaüstü müşterileri arasında yapar.
Fiyat: Ticari olmayan uygulamalar için ücretsiz; Ücretli Seçenekler Başlangıçlar, Prim ve Kurumsal için de var. Doğru fiyatlandırma için lütfen aşağıdaki linke tıklayarak web sitelerini kontrol edin.
Temel Özellikler: zahmetsiz kurulum, daha iyi sistem yönetimi, Uzak ofis ve sunumlar, Dahili metin ve sesli sohbet, vs.

Ultra VNC – TeamViewer Alternatifi

Bu, Windows sistemlerine dayalı sistemler için tasarlanmış bir araçtır. Bağlantı kurulduğunda, sizin tarafınızdan başka bir sistem tamamen üzerinde çalışılabilir. Bu aracın transferine izin verilir; bu, işinizi halletmek ve bağlantı kurmak için kullanışlı olan küçük bir araç kılar.
Fiyat: Ücretsiz
Temel Özellikler: Arka planın toplam uzaktan erişilebilirliği, Dosya aktarımları, vb.
UltraVNC, uzaktan kontrol masaüstü yazılımı için bir çözüm sunar. Anında dosya paylaşımı veya başkasına sorunlarına yardımcı olması için bu aracı kullanın.

Chrome Uzaktan Masaüstü – Kolay Yüklenebilir TeamViewer Alternatifi

Chrome Uzaktan Masaüstü aracı güvenlidir ve herhangi bir sistemden erişilebilen Google Chrome tarayıcısının bir uzantısı olarak mevcuttur. Kurulum kolaydır ve masrafları masaüstünüzü almak için hiçbir şey yapmanın yanı sıra kullanımı kolay bir kurulum sağlamak da mümkündür. İçeriğine ve herhangi bir arka plana doğrudan tarayıcılarından erişin.
Desteklenen tarayıcılar: Google Chrome
Fiyat: Ücretsiz

WebEx

Cisco’nun WebEx’i basitçe toplantılar düzenlemek için daha fazlasını gerektirir. Bu araç, masaüstlerine dayalı veya sistemdeki mobil uygulamalara bağlanmanıza olanak tanır. Windows, Mac OS X, Linux ve Mobil Uygulamalar tarafından desteklenen WebEx, premium iş çözümü arıyorsanız veya yalnızca ek bir etkileşime sahip bir masaüstü ihtiyaçlarınız için mükemmel bir eştir.
Fiyatlandırma: Sınırlamalara sahip ücretsiz ve ücretli sürümler de premium özellikler ile birlikte sunulmaktadır.
Temel Özellikler: Kayıt toplantıları, Ücretsiz mobil programlar, Outlook’taki Zamanlama, Video konferans, İşaretleme araçları, Parola korumalı mesajlar vb.
Cisco’nun WebEx, premium iş çözümü arıyorsanız veya yalnızca biraz ek bir etkileşime giren bir masaüstü için gereksinimlerinize mükemmel bir uyum sağlar.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: