Blogger yüklenen resimler nerede saklanır?

Blogger yüklenen resimler nerede saklanır?


Blogger yüklenen resimlerin ve videoların nerede saklandığını mı merak ettiniz? Hadi hep birlikte bu sorumuzun cevabını öğrenmeye çalışalım.
 
Blogger siteniz var ve yüklediğiniz resimler kaydediliyor ve bir yerlerde saklanmaktadır. Birçok ücretsiz blog sitesi olan veya blogger olanlar için yüklenen resimlerin nerede saklandığını ve buraya erişim sağlayarak istediğimiz işlemleri yapabilmemizi anlatmaya çalışacağım.

Bildiğiniz üzere Blogger (eski ismi ile blogspot) Google tarafından ücretsiz olarak blog sitesi oluşturmak isteyenlere sunduğu bir hizmettir. Google hizmetlerini kullanmak için bir Gmail mail adresinizin olması yeterlidir. Daha sonrasında ise

Gmail
Youtube
Blogger
Haritalar
Benim İşletmem
Drive (Bulut Depolama)
Adsense (Reklam verme ve alma)

ve daha bir çok hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Bunun için tıklayın

İste bu hizmetlerden biri olan Blogger sitenize yüklediğiniz resimleri görmek için adres çubuğuna aşağıdaki adresi yazın ve istediğiniz işlemleri yapın.

https://get.google.com/albumarchive/

Karşınıza mail adresine ait kullandığınız cihazlardan yüklenen tüm resimleri görebilirsiniz. "Blogger'dan Fotoğraflar" kısmından siteye yüklediğiniz resimleri görebilirsiniz.

NOT : Lütfen dikkatli olun, fotoğraf albümündeki fotoğraflardan birini silerseniz, blog yayınlarınızdaki mevcut fotoğrafları otomatik olarak kaldıracaktır.


Aklınıza fotoğrafların nerede saklandığını öğrendik. Fakat videolar nerede saklanıyor diye gelirse cevap olarak blogger yönetim panelinden Ayarlar - Blog Yönet - Videolar bölümünden görebilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: