Windows 10 Arama Kutusuna (Çubuğu) Yazılmıyor

Windows 10 Arama Kutusuna (Çubuğu) Yazılmıyor


Windows 10 güncellemesinden sonra Arama kutusuna (çubuğu) yazılmıyor problemini nasıl çözeceğimizi görelim.

Windows 10 kullanıcılarının birçoğu sağ altta bulunan arama kutusunu(çubuğu) aktif olarak kullanmaktadır. Bilgisayarda ne aramak istersek bize hemen göstermektedir. Son zamanlarda oldukça sık karşılaşılan hatalardan biri arama çubuğunda arama için klavyeden yazamamak veya arama yapmamasıdır. Bu problem Windows güncellemesi ile geldi. Her bilgisayarda bu hata söz konusu olmamaktadır.

Windows 10 Arama çubuğunda yazılmıyor problemi için aşağıda çözüm önerilerinden bahsedeceğim Birden çok öneri vermemin sebebi her bilgisayarda çözüm tek bir yoldan olmamasıdır. Sırayla işlemleri yapın ve her işlemden sonra bakın arama çubuğunda arama gerçekleşiyor mu diye.

1. Çözüm Önerisi : Hizmetlerden WSearch Yeniden Başlat yapın.

Hizmetler bölümünü açmak için Başlat-Tüm Programlar -Windows Yönetimsel Araçları tıklayarak açabilirsiniz. Daha sonra WSearch bulup Restart (Tekrar Başlat) yapın.

2. Çözüm Önerisi : Hata Kontrolünü Başlatmak

Bunun için Windows PowerShell (Yönetici) olarak açmalıyız. Bunun için Başlat tuşuna mouse ile sağ tuş tıklamanız yeterlidir. Genelde mavi zeminli bir pencere açılacaktır. Daha sonrasında ise aşağıdaki kodu yazın veya kopyala-yapıştır yapın.

msdt.exe -ep WindowsHelp id SearchDiagnostic

Karşınıza çıkan yerden ileri düğmeleri ile ilerleyin. Seçenekler (5 li olur genelde) kısmında ise 1,2 ve 4 seçmeniz yeterli olur. İleri diyip geçin ve en son işlemden sonra kontrol edin Arama çubuğunun çalışıp çalışmadığını.

3. Çözüm önerisi : PowerShell Politika iznini açmak

PowerShell penceresini kapatmadan aşağıdaki kodu kopyala-yapıştır ile uygulayın.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted

4. Çözüm önerisi :Windows Paket eklemesi

Eğer hala Windows Aram çubuğunda yazılamıyor ise aşağıdaki kodu PowerShellde uygulayın. Bu işlem biraz uzun sürer diğer yapılanlara göre. İşlem yaparken yetki izinlerinden kaynaklı hata kodları verebilir sıkıntı değil. 

Get-AppXPackage -AllUsers |Where-Object {$_.InstallLocation -like "*SystemApps*"} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

5. Çözüm önerisi : Yapılanların hiç biri çözüm olmadı ise sıradakini PowerShellde deneyin.

 $manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest 

6. Çözüm önerisi : ctfmon uygulamasını çalıştırmak

En son her şeyi yaptınız yine olmadı demek ki son olarak ctfmon dosyası bozulmuş veya çalışmıyor olabilir. O zaman bilgisayarımız her açıldığında otomatik ctfmon çalışması için başlangıç klasörünü bu dosyayı koymalıyız. Bunun için her hangi bir klasör açtığınızda yukarıda ki adres kısmına "startup" yazın ve bu bölüme aşağıdaki dosyayı ekleyin. bundan sonra ctfmon kalıcı olarak başlayacaktır.

c:\windows\System32\ctfmon.exe

Umarım faydalı olmuştur.

Google arama çubuğunda aşağıdaki şekilde arama yaparak çözüm yollarına ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Windows 10 Search Bar Not Typing ( Arama Kutucuğuna Yazılamıyor ) fix,
Windows 10 search bar fix,
win 10 search bar not typing,
win 10 search bar not working,
update sonrası windows 10 arama kutusu çalışmıyor,
update sonrası windows 10 arama kutusu sorunu,
windows 10 arama kutusuna yazılmıyor,
win 10 arama kutusu sorunu,
win 10 search bar fix,
win 10 search bar isnt working
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: