Windows lisansınızın sahte mi? yoksa gerçek mi? olduğunu anlamak

Windows lisansınızın sahte mi? yoksa gerçek mi? olduğunu anlamak


Windows İşletim Sisteminizin lisansının orjinal olup olmadığını anlamak için çok basit bir yöntem ile anlamak mümkün. Birçok Windows kullanıcısı kullandığı ürün anahtarının çeşidini ve ne zaman biteceğini veya lisans problemleri yaşamaktadır. Bunu öğrenmek için aşağıdaki işlemleri sırası ile yaptığınızda lisans bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Bir çok bilgisayar kullanıcısının aklındaki sorular 

Windows 10 ürün anahtarınız orijinal mi?
Windows lisansınızın sahte mi? yoksa gerçek mi?

Sizlere Windows İşletim Sistemi lisans türlerinden bahsederek başlayalım. 

Windows İşletim Sistemi Lisans Türleri

RETAIL : Bu lisans orijinal kutulu Windows 10 lisan türüdür ve Microsoft hesabınıza işlenir. 
OEM : Tek bilgisayar için satılan lisans türüdür. Başka bilgisayara taşınamaz. 
MAK : Birden fazla bilgisayar için etkinleştirme yapılabilen lisans türüdür. Genellikle şirketler içindir. Yasal olup olmadığı tartışmalıdır. 

NOT : Yukarıdaki lisans türlerinden bilgisayarlarınızda mutlaka RETAIL veya OEM ürün lisansı kullanmanız gerekir ki sıkıntılar yaşamayın. OEM lisansı olan bilgisayarların bazılarında da bu arada süre sınırı olabilmektedir. MAK ise kullanmamanız gereken bir lisans türüdür.

Lisans türlerinin ne işe yaradıklarını öğrendikten sonra gelelim bilgisayarımızda nasıl lisans sorgulama yapacağımıza.

İlk önce başlat menüsüne tıklayalım ve "CMD" yazıp Komut İstemi penceresini üzerinde sağ tuşa tıklayarak "Yönetici olarak Çalıştır" yaparak açalım. Daha sonrasında ise

slmgr /xpr yazıp Enter tuşuna basalım. Karşımıza Windows lisansı ile ilgili olarak resim1 deki gibi bir pencere çıkacaktır. bunun anlamı Lisansımız gerçekleşmiş ve orjinal olduğunu belirtir.

slmgr.vbs /dli yazıp Enter tuşuna basalım. Karşımıza Resim2'deki gibi bir pencere çıkacaktır. Burada eğer RETAIL veya OEM yazıyor ise lisansımız orjinal demektir.

slmgr.vbs /dlv yazıp Enter tuşuna basalım. Karşımıza Resim3'deki gibi bir pencere çıkacaktır. Burada ise lisans ile ilgili ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır. Önemli olan "Kalan Windows yeniden etkinleştirme sayısı" eğer 1001 gibi bir sayısı ise bu kadar format atıp tekrar kurulum olmayacağı için lisansımız sınırsız gibidir diye anlamayabiliriz.
Umarım faydalı olmuştur.

Windows lisansı ile ilgili Google arama motorunda aşağıdaki ifadeleri kullanarak ta arama yapabilirsiniz.

windows lisansınızın süresi yakında dolacak, windows lisans süresi öğrenme, windows lisans anahtarı, windows lisans anahtarı öğrenme, windows lisanslama, windows lisans süresi, windows lisans etkinleştirme, windows lisans anahtarı sorgulama, windows lisans anahtarı değiştirme, windows lisans anahtarı nedir, microsoft windows lisans, windows lisans bilgileri öğrenme, windows lisans bulma, windows lisans bakma, windows lisans bitiş tarihi, windows lisans bulucu, windows lisans cmd, windows license check, windows lisans çeşitleri, windows çoklu lisans, windows 10 lisans çeşitleri, windows 10 çoklu lisans, windows 10 pro çoklu lisans, windows lisans durumunu sorgulama, windows lisans doğrulama, windows lisans denetimi, windows lisans etkinleştirme cmd, windows lisans etiketi silinmiş, windows lisans etiketi, windows lisansı etkinleştirme, windows lisans görüntüleme, windows lisans gösterici, windows lisans görme, windows lisans hatası, windows home lisans, windows home lisans anahtarı, windows 10 lisans hatası, windows 10 lisans home, windows home lisans key,windows lisansı, windows lisansınızın süresi öğrenme, windows lisansı nedir, windows lisans ne işe yarar, windows lisans key, windows lisans kodu, windows lisans kontrol, windows lisans key öğrenme, windows 10 single language lisans, windows lisans microsoft, windows mak lisans nedir, windows lisans orjinal mi, windows lisans nedir, windows lisans numarası öğrenme, windows lisans ne zaman bitiyor, windows lisans numarası sorgulama, windows lisans öğrenme, windows lisans orjinal, windows oem lisans, windows open lisans, windows lisans öğrenme, windows lisans öğrenme programı, windows lisans türü öğrenme, windows lisans anahtarı öğrenme cmd, windows lisans süresi öğrenme kodu, windows lisans programı, windows lisans program, windows pro lisans, windows pro lisans key, windows retail lisans nedir, windows 10 lisans retail, windows 7 retail lisans, windows lisans şifresi öğrenme, windows şirket lisansı, windows 10 lisans şifresi, windows 10 şirket lisans, windows lisans türleri, windows toplu lisans, windows ticari lisans, windows 10 lisans türleri, windows lisans uzatma, windows lisans uyarısı, windows lisans ürün anahtarı, windows 10 lisans ürün anahtarı, windows lisans volume, windows volume lisans nedir, windows 10 volume lisans, windows lisans yapma, windows lisans yükseltme, windows lisans yedekleme, windows lisans yükleme, windows lisans yönetimi, windows yükleme lisansı, windows lisans 10, windows 10 lisans anahtarı öğrenme, windows 10 lisans etkinleştirme, windows 10 lisans süresi öğrenme, windows 10 pro 64 lisans
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: