USB Şifreleme (USB Flash Security)

USB Şifreleme (USB Flash Security)

Sevgili Arkadaşlar;

Bugünkü yazımda sizlere USB'lerini nasıl şifreleyebiliriz ve kullanımını anlatacağım.


Artık flash belelleklerimiz hayatımızın bir parçası. Flash belleğimizi yanımızdan ayıramaz olduk. Flash belleğimiz kimi zaman bir anahtarlıkta, kimi zaman bir kolye ucunda… Haliyle bu kadar yakınımızda olan flash belleklerimizde kimi zaman çok önemli dosyalarımızı taşıyoruz. Günümüzde biliyorsunuz veri güvenliği önemli bir sorun.

Peki verilerimizi kem gözlerden nasıl sakınacağız? Tabiki dosya şifreleme programları ile. Bugün size tanıtacağımız programımızın ismi: USB Flash Security



USB Flash security ile dosyalarınızı kolayca şifreleyebilirsiniz. Şifrelenmiş dosyalar sadece atayacağınız şifre ile açılabilir. Bir başkası flash diskinizi ele geçirse bile dosyalarınız şifreli olduğu için ulaşamayacaktır.


Bu programın bedava sürümünü sizinle paylaşacağız. Bedava program ile sadece 4gb ‘a kadar olan flash belleklerinizi şifreleyebiliyorsunuz. Daha yüksek kapasiteli flash belleklerde kullanmak için programın tam sürümünü edinmelisiniz.

Çok önemli !! : Programı kurmadan önce flashınızın içindeki dosyaları mutlaka yedekleyin. Çünkü program biçimlendirme yaparak kurulum yapıyor..

Programın çalışma mantığı şu şekilde: Öncelikle flash belleğinizi takın. Karşınıza şöyle bir ekran gelecek.

Ardından install ‘a basıyoruz. Karşımıza Disk security setting penceresi açılacak.


Bu ekranda şifre ayarlamasını yapıyoruz. Flash belleğimize hangi şifre ile gireceksek password ve confirm kısımlarına o şifreyi giriyoruz. Hint kısmına ise şifremizi hatırlatacak ipucunu yazıyoruz. (Hint(ipucu) kısmı  nerede çıkıyor? Diyelim ki parolamızı unuttuk. Parola yazacağımız yere farenin imlecini getirin. Fare imleci gelince hemen oracıkta hatırlatma(hint) ortaya çıkacaktır.) Bunları yaptıktan sonra tamam’a basarak pencereyi kapatıyoruz.

Artık flash belleğimiz şifrelenmiştir. Flash belleğimiz USBENTER adını aldığını görüyoruz. Şimdi flash belleğimize çift tıklayıp içine girdiğimizde şu ekranla karşılaşacağız.




(sizde autorun ve diğer kısayol da gözüküyo olabilir. Onları silebilirsiniz) Burada usbEnter‘a tıkladığımızda karşımıza şifre girme ekranı çıkacaktır. Şifremizi girdiğimiz an flashın içine girebilirsiniz.


Programı flashtan kaldırmak istiyorsak yapmamız gereken programın unisstall bölümüne girmek olacaktır. Onun dışında flashı biçimlendirerek de programdan kurutlabilirsiniz ama o zaman dosyalarınıza da veda etmek zorunda kalacaksınız.

Programı buradan indirebilirsiniz.


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: