Google, Facebook, Twitter, Yahoo ve Digg'in Sizi Çaktırmadan İzlemesini Kolayca Engelleyin

Google, Facebook, Twitter, Yahoo ve Digg'in Sizi Çaktırmadan İzlemesini Kolayca Engelleyin

Sevgili Arkadaşlar;


Disconnect, neredeyse her web sayfasında sosyal paylaşımı kolaylaştırmak ve trafiği artırmak için bulundurulan ilgili sosyal medya ve ağ sitelerine ait eklenti, widget, gadget ve beğenme düğmelerinin kullanıcının tarayıcıda ziyaret ettiği diğer sayfaları da çaktırmadan izlemesinin ve arama motorlarının da nelerin aradığını kaydetmelerinin önüne geçmek için geliştirilmiş oldukça faydalı bir web tarayıcısı eklentisidir.

Yaklaşık bir ay önce Facebook, Twitter ve Google'un kendi kullanıcılarını özgür iradeleri dışında, web sayfaları için geliştirdikleri düğme, kutu, widget ve gadgetler aracılığı ile çaktırmadan sürekli bir şekilde takip ettiği ve sitelere ücretsiz verdikleri bu sosyal eklenti ve widget araçları yoluyla, ziyaret edilen sitelerde bu araçlara tıklanmasa dahi sitenin ziyaret edildiği bilgisi Facebook, Twitter ve Google'a iletildiği ortaya çıkmıştı.

İşte bu durumu tamamen otomatik bir şekilde engelleyebilecek, yani internette arama motorlarında profilinizden kendiliğinden çıkış yaparak ve başka web sayfalarında gezinirken widgetlerin ziyaret bilgilerinizi kaydetmesini önlemek için Firefox, Chrome ve Safari web tarayıcılarında çalışabilen çok yararlı bir tarayıcı eklentisi var: Disconnect

Disconnect eklentisi sizleri Facebook'un hayran kutusu ve beğen düğmesinin, Google'ın eklenti ve düğmelerinin şerrinden otomatik olarak koruyor. Örneğin Google'da arama yapmak isteyince otomatik olarak sizi hesabınızdan çıkarıyor ve böylelikle Google'ın arama tercihlerinizi kaydetmesini önlüyor.

Ayrıca Twitter, Digg ve Yahoo'nun da kullanıcıyı çaktırmadan izlemesinin önüne geçerek internette gezinti esnasında toplam ne kadar siteyi engellediğini yine tarayıcı ekranında bir sayaç olarak gösteriyor.


Başucu araçlardan biri olmasının gerekliliği yanında gizlilik ve mahremiyet kaygısı taşıyanların kullanmasının farz olduğu çok yararlı bir tarayıcı eklentisidir.

Adres: http://www.disconnect.me

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: