Ücretsiz Zararlı Site, Sayfa ve Reklamlardan Kolayca Korunun

Ücretsiz Zararlı Site, Sayfa ve Reklamlardan Kolayca Korunun


İnternet neredeyse milyarlara (belki daha da fazla) varan siteleriyle çok zengin bir kaynak olmasıyla beraber hem kullanıcıya hem de bilgisayara çok ciddi manada zarar verecek içeriği de maalesef bünyesinde barındırmaktadır.
Zararlı site/içerik/reklamlardan korunmak için çok çeşitli ücretsiz/ücretli program bulunmaktadır.
Biz burada özellikle Windows işletim tabanlı programlarda bu konuda çok işe yarayacak olan bir dosyadan bahsedeceğiz: HOSTS dosyası.

HOST dosyası bilgisayarınızın İnternet'e çıkış yapmadan önce kendi içerisindeki adreslere bakarak sizin bu sitlerden birine erişmek istediğiniz zaman size siteyi göstermiyor. İstediğiniz yazılımı kullanın önce HOST dosyasına bakıyor, sonra diğer güvenliklere geçiyor. Bundan dolayı ben özellikle laboratuvarlarda kurarken ilk yedek alacağım makineye güzelce HOST dosyasını oluşturuyorum. Daha sonra yedekten diğer bilgisayarlara ağ üzerinden yüklediğimde hiç bir sıkıntı yaşamıyordum. 
Aklıma gelmişken eğer lab. gibi yerlerde disksiz sistem kullanıyorsanız zaten ana makinenin HOST dosyasında ne yaparsanız tüm ağ sistemi aynı işleme tabi oluyor. Yeni lab. kuracaklara disksiz sistemi tavsiye ederim. Yeni nesil birçok İnternet cafeler bu sisteme geçti bile. Eskiler hale eski sisteme devam diyorlar.
Dosyayı NotePad programıyla açarak HOSTS adıyla kaydedin. Uzantısının .txt olmamasına dikkat ediniz. Eğer engellenmesini istediğiniz başka siteler varsa bunu da aynen yazıldığı gibi:

127.0.0.1  www.EngellemekİstediginizSiteAdresi.com
şeklinde yukarıdaki dosyada yeni bir satır olarak ekleyiniz. İşte bu kadar. 

Windows XP/7/8/10 için: C:/Windows/System32/Drivers/Etc
Linux kullanıcıları için:  /etc/ dizinine baksınlar
MAC kullanıcıları için: /private/etc/ dizinine gidip hosts dosyasını yapıştırın.

Bu yolla hem zararlı sitelerden, reklamlardan korunmuş ve bilgisayarınızı da korumuş olursunuz.

İsterseniz İnternet üzerinden güvenlik yazılımlarının kullandığı kara liste olarak adlandırılan siteleri ve IP lerin listesini otomatik olarak ekleyebilirsiniz. 23 Kasım 2017 tarihli yayınlanan karaliste için İndirin hemen.
İndirdikten sonra kendinize göre düzenleyiniz. Yani HOST dosya yapısına göre düzenleyiniz. Eklemek istediğiniz başka site adresleri olabilir. Bunun için dosyayı açıp eklemeler yapabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi beklerim.
Kaynak: e-siber.com
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: