USB Kısayol Oluşturan Virüsten Kurtulmak

USB Kısayol Oluşturan Virüsten Kurtulmak

Sevgili Arkadaşlar;


USB disklerde son zamanlarda ortaya çıkan usb disklerinizdeki bütün klasorleri kısayollara çeviren ve disk içindeki dosyaları gizleyen bunlara nerdeyse ulaşılması imkansız hale getiren bir virusü nasıl USB diskinizden temizliyeceginizi anlatacağım.

İlk olarak şurdan ufak bir yazılım olan AutoRunExterminator programını indirmeniz gerekiyor. Bu yazılım usb diskinizdeki autorun.ini  dosyasını temizlememize yardımcı olacaktır.

Daha sonra Başlat menüsünden Çalıştır'ı seçiyoruz ve buradan “cmd” yazıp MS-DOS komut satırına geliyoruz. Buraya aşağıdaki komutu yazıyoruz. Bu arada USB sürücünüzün G: harfini aldıgını düşünerek komutu yazıyoruz. Sizdeki harf ne ise G: yerine o harfi yazınız.
attrib -h -r -s /s /d g:\*.*
Komutu yazdıktan sonra Enter'e basıyoruz ve dosyalarımız normal klasor haline döneceklerdir. Unutmadan Son olarak bilgisayarınıza Microsoftun ücretsiz güvenlik yazılımı Security Essentials kurarsanız ilerde çıkabilecek sorunlar için önlem almış olursunuz.

Eğer Hala sorun yaşamaya devam ediyor iseniz Combofix ile bilgisayarınız taratırsanız bu virus sorununa kesin çözüm bulabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: