22 Find Virüsünden Kurtulma

22 Find Virüsünden Kurtulma

Sevgili Arkadaşlar;

Son zamanlar da İnternet ortamında bir 22 find virüsü almış başını gidiyor. Bilgisayarınızda İnternet tarayıcınıza giriyorsunuz ve açılış sayfası 22find.com olmuş. Farkında değilsiniz, haberiniz bile yok.

Aslında başta biz bilgisayar kullanıcıları tarayıcı adresimizin değiştiğini görüyoruz. Açıış sayfamızı düzeltmeye çalışıyoruz. Düzeltiyoruz ama kullandığımız tarayıcı bir daha çalıştırdığımızda tekrar açılış sayfası 22find oluyor.Tabii bu durum hiç hoşumuza gitmiyor. Sonra bu duruma alışıyoruz ve giriş sayfasından bir şey olmaz deyip 22 find virüsüyle bilgisayarımızı bütünleştiriyoruz ve böylelikle 22 find'i artık kabul etmiş oluyoruz.

Öncelikli olarak İnternet tarayıcılarımızın eklentiler sekmesine gidip 22find eklentisini kaldırıyoruz. Bunu sadece kullandığınız tarayıcı için değil bilgisayarınızda hangi İnternet tarayıcıları mevcutsa (Chrome, İE, mozilla vs.) aynı şekilde eklenti kaldırma işlemini uyguluyoruz. Daha sonra denetim masası program ekle kaldır'a gelerek 22find veya şüphe ettiğiniz 22find tarzı uygulamaları kaldırıyoruz. Sonraki adımda ise  google chrome, internet explorer, firefox, yandex gibi İnternet tarayıcılarımıza sağ tıklayıp özellikler sekmesine geliyoruz ve hedef yazan kısımda 22find.com şeklinde bir adres karşımıza çıkmış olacaktır. Bu adresi de siliyoruz. böylece işlemi tamamlanmış oluyor. Bu şekilde de 22 find virüsünden kurtulmuş oluyoruz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: