Etkileşimli Test ve Tartışmalar Oluşturmak

Etkileşimli Test ve Tartışmalar Oluşturmak

Sevgili Arkadaşlar;

Bugün sizlerle okulda, işyerinde, ve daha birçok yerde kullanabileceğiniz bir sistemden bahsetmek istedim. Bu sistem ile istediğiniz kişilerle veya herkesle tartışmalar, testler (sınav, Quiz) ve anket doldurmaları yapabilirsiniz. Oluşturacağımız sınav, anket yada tartışmaları video ve görseller ekleme şansımız da var. Sistem için ön şartımız internet olması. Masaüstü bilgisayar, notebook, tablet, telefon, vs tüm cihazlardan sisteme erişim yapılabiliyor. Hele ki tabletlerin dağıtıldığı, artık etkin bir şekilde kullanılmaya başlayacağı şu dönemde işe yarayabilecek bir platform. Bunu daha çok ben derslerde öğrencilerimle ilgili etkinlik veya velilerimle her hangi bir konu hakkında görüş bildirmeleri için kullanıyorum.



Bunu bir örnekle açıklayalım: Örneğin hazırlanan quiz yada sınav paylaşıldıktan sonra öğrencilere tanınan süre içerisinde öğrenciler girişlerini tamamlıyorlar ve en çok puan alandan aşağıya doğru sıralama da sistemde oluşuyor. Dersi zevkli hale getirecek, tatlı bir rekabet oluşturup öğrencilerin güdüsünü artırabilecek bir platform.Sizler nasıl isterseniz o şekilde kullanabilirsiniz. Neyse fazla sözü uzatmadan geçelim bunu nasıl yapacağımıza;
Sizler öğretmen olarak iş yapacaksanız öncelikle https://getkahoot.com sitesine giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan siteden gerekli yerleri doldurarak ücretsiz kayıt oluyoruz. Daha sonra öğrenciyle paylaşacağım içeriği oluşturup yayınladıktan sonra öğrenci bilgisayar, telefon yada tablet hangi ortamı kullanacaksa https://kahoot.it/ adresine giriyor ve sizin vereceğiniz pin numarası ile sisteme erişim sağlıyor.
Sistemi kullanmaya başlamak için  adresinden öğretmen rolünde bir hesap oluşturuyoruz.
Quiz (sınav) , discussion(tartışma) , survey (anket) seçeneklerinden hangisi uygulamak istiyorsak seçiyoruz ve içeriğimizi ekleyerek çalışmamızı yayınlıyoruz. Çalışmayı yayınladıktan sonra sistem size bir pin numarası veriyor.. Bu pin numarasını sizde öğrencilerinizle paylaşıp giriş yapmalarını sağlıyorsunuz. 
Bu arada unutmadan pin numarası private (özel) paylaşım yapacağınız zaman kullanılması gereklidir. Sınıf dışında herkese açık bir şekilde paylaşmak istiyorsanız da public (genel) paylaşım yapabilirsiniz.. Tabi bizim için şu an uygun olanı private (özel) seçeneğini kullanmaktır.
Öğrencileriniz verdiğiniz pin ile sisteme katıldıktan sonra uygulamayı başlatıyorsunuz ve verdiğiniz süre boyunca öğrenciler girişlerini yapıyorlar.
İsteyen arkadaşlar aşağıdaki playistten kahoot ile ilgili tanıtım ve uygulama videolarını izleyebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: