Windows İşletim Sistemindeki Temp dosyalarını Silme

Windows İşletim Sistemindeki Temp dosyalarını Silme

Sevgili Arkadaşlar;

Sizlere bu yazımda bilgisayarda yapılan her işlem sırasında bilgisayarda şişen ve zamanla bilgisayarın performansını yavaşlatan bir problemi basit olarak nasıl gidereceğimizi anlatmak istedim.

Bilgisayarımız sistem olarak yüklü bir dosya transferi sırasında herhangi bir sorun oluşmaması için taşınan veya silinen dosyaların bir yedeğini Windows dizini altındaki "Temp" klasörüne kopyalar. Daha sonra bu klasöre kopyalanan geçici dosyalar yine sistem tarafından temizlenir; ancak bu temizlik çoğu zaman yeterli olmaz. Eğer taşıma veya kopyalama işlemi sırasında bilgisayarınız herhangi bir sebepten dolayı kapanırsa, kopyalanan dosyaların bir kısmı "Temp" klasörü içinde kalacaklardır. Bu klasörün içindeki gereksiz dosyaları kendiniz de kontrol edebilir ve silebilirsiniz. Bu dosyası silmek zararsızdır ama dosya kendi kendini yeniden oluşturur siz PC’de işlem yaptıkça. Önemli dosyaları silmekten korkmayın; çünkü "Temp" klasörü içinde önemli bir dosya bulundurulmaz. Eğer önemli bir dosyayı silmeye kalkarsanız, Windows sizi uyaracaktır. Peki her defasında tek tek gezip bu klasörleri silmek gerekiyor? Tabii ki hayır. Aşağıdaki kodlar ile küçük bir .bat dosyası işinizi görecektir. Aşağıdaki kodları bir not defteri programı açın ve içine yazın veya kopyalayın. Daha sonra farklı kaydet ten ismini verirken .bat yapın. Daha sonra dosyaya tıklayın ve olanları görün. İşte bu kadar.


Kod:
1
2
3
4   RD /q /s %TEMP%
del /f /q /s %WinDir%\Prefetch\*.*
del /f /q /s %SystemDrive%\*.tmp
del /f /q /s %WinDir%\system32\dllcache\*.*

Bunların haricinde dosyaları silen CCleaner ve Advanced System Care gibi kaliteli programlar da otomatik kaldırabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: