Twitter Virüslerinden Kurtulma veya Silme

Twitter Virüslerinden Kurtulma veya Silme

Sevgili Arkadaşlar;
Son dönemlerin en gözde sosyal medya ortamı olan Twitter‘ın kullanıcıları artarken bir yandan bu artışı kullanmak isteyen kötü niyetli insanlar bu ortamlara virus salmanın ve bu ortamda spam yaparak kazanç elde etmenin peşinde. Her an Twitter profilinizde size ait olmayan Twetleri görebilirsiniz. Twitter‘ınıza Virüs girmişse bundan nasıl kurtulursunuz bunu anlatacağız!

Sizin okumadan onayladığınız Twitter uygulama sayfası sizin adınıza neler yapabilir hiç merak ettinizmi? 



  • Takip ettiğiniz kişilerin yazdığı mesajları okuma.
  • Kimi takip ettiğinizi görme ve yeni kişileri takip etme.
  • Profilinizi güncelleme.
  • Sizin adınıza mesaj yollama.
  • Özel mesajlarınıza (DM) erişme.

  • Twitter Virüslerinden Kurtulmak için Yapmanız Gerekenler!

    Öncelikle bu virüsler "Twitter hesabımıza nereden giriyor, nasıl benim adıma Twet atıyor." derseniz bunun tek bri cevabı var. Kullandığınız yan uygulamalar veya Twitter  hesabınız ile giriş yaptığınız Web sitelerin adınıza Twet atmak, Retweet yapmak ve Favoriye almak gibi işlemleri onayını aldığı onay formunu onaylamanızdan itibaren Twitter hesabınızı istediği gibi kullanabiliyor.
    Yukarıda bulunan ekranda size bi form sunuyor ve siz Uygulamaya İzin Ver butonuna tıkladıktan sonra sizin Twitter hesabınızı sistemine kaydederek. Formda bulunan maddeleri yapma yetkisini alıyor. Bu şekilde binlerce Twitter hesabından Spam, Reklam, Virüs gibi linkler yollayarak kazanç elde edebiliyorlar. Twitter yan uygulamalarını kullanırken eğer bir uygulamaya güvenmiyorsanız ”Hayır, Teşekkürler” Butonunu kullanmanızı öneririz. Peki bir çok Uygulamaya izin verdiniz ve bunlardan kurtulmak istiyorsunuz bunu nasıl yaparsınız şimdi buna gelelim.
    Twitter Virüsleri dediğimiz şey aslında Twitter uygulamalarıdır yukarıda izin verdiğiniz uygulamalardır. Twitter hesaplarınızı yöneterek sizin başkalarını takip etmenizi veya reklam Twitleri atmanızı sağlıyorlar. Şimdi bu uygulamaları nasıl sileriz bunu göstereceğim.
    Twitter virüslerinden kurtulmak için uygulamanız gereken adımlar şöyle; İlk önce "Ayarlar” tıklıyoruz. Oradan ”Uygulamalar” bölümüne giriyoruz burada onayladığımız uygulamalar listesini görüyoruz. Şuan benim uygulamalarımda Android, İnstagram, İphone gibi sağlam firmaların sağladığı uygulamalar mevcut bunlar zararsızdır, kaldırmayın. Ancak bunlardan başka Takipçi kazan veya daha başka isimli uygulamalar mevcut ise bunları kaldırın. Yapmanız gereken tüm uygulamaları silmektir böylece Twitter’ınızı temizlemiş ve bu Twitter virüslerinden kurtulmuş olursunuz.
    Önceki
    Sonraki

    yazılan gönderi: