Windowsun Yavaş Kapanma Sorunu

Windowsun Yavaş Kapanma Sorunu

Sevgili Arkadaşlar;

Eğer bilgisayarınızda Windows İşletim Sistemi yüklü ve bilgisayarınızın kapanması yavaş ise (yaklaşık 1 ile 3 dakika gibi) veya geç ise sizlere önereceğim yöntem ile bunu azaltabilirsiniz. Öncelikle bu problemin nedenini anlatayım. Bilgisayarımızdaki yüklü olan Windows İşletim Sisteminin Registry ayarlarından ClearPageFileAtShutdown değeri Enable edilmiş olabilir. Eğer bu değer Enable edilirse, bilgisayar kapatılırken varsayılan olarak Ram belleğinizin 1.5 katı olan Pagefile.sys tamamen temizlenir ve daha sonra bilgisayarımız kapanır. Bu daha çok Windows 7 işletim sisteminde çok olur. Bilgisayarınız yüksek kapasiteli ise bu işlem zaman alabilir.

ClearPageFileAtShutdown  Değerini Düzenlemek

Düzenlemek isterseniz için öncelikle Başlat - Çalıştır (Win+R) çalıştırın. Daha sonra ise Regedit yazın ve aşağıdaki yolu izleyerek gerekli ayar bölümünü bulun. En son ise ayarını değiştirin. Hepsi bu kadar. Göreceksiniz bilgisayarınız eskisi gibi geç kapanmayacaktır.
Path : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

GPO : Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options\ altında “Shutdown: Clear virtual memory pagefile”
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: