USB ile Çoklu Windows Kurulumu Nasıl Hazırlanır

USB ile Çoklu Windows Kurulumu Nasıl Hazırlanır

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımızda sizlere tek USB ile birden fazla işletim sistemi kurulumu USB'si hazırlamayı paylaşacağım.

Gerekli olanlar Malzemeler:
  1. Bir adet kuracağımız Windows İSO larının toplam boyutundan fazla USB bellek
  2. XBoot adlı yazılım
USB Ayarları : 
USB Belleğimizi temin ettiysek. Hemen USB'mize biçimlendirme işlemini yapalım. Bunun için öncelikle USB'mizi bilgisayarınıza takalım ve FAT32 dosya sistemini seçerek biçimlendirelim. Diğer dosya sistemlerini de kullanabilirsiniz; Ancak XBoot programı FAT32 dosya sisteminde daha iyi bir performans vadediyor. FAT32 dosya sistemini seçip Başlat düğmesine tıkladıktan sonra USB belleğiniz kullanıma hazır olacak.



Xboot Yazılımı ve Kullanımı : 
Xboot, Google tarafından desteklenen bir programdır. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Daha sonra XBoot programını açın ve ortadaki kocaman boş alana, kurulumunu hazırlamak istediğiniz işletim sisteminin ISO (disk kalıbı) dosyasını sürükleyin. Sürükledikten sonra çıkacak pencerede en üstte bulunan “Add using Grub4dos ISO image Emulation” seçeneğini tıklayın ve “Add this file” düğmesine basın.



Sağ altta bulunan “Create USB” seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza böyle bir pencere çıkacak. Bu pencerede, biçimlendirdiğiniz USB Belleğinizi seçin ve ikinci kısımdaki seçeneği değiştirmeden, tavsiye edilen kısmında (Recommended) bırakıp OK düğmesine tıklayın.



İşte bu kadar basit! Şimdi tek yapmanız gereken, işlem tamamlanıncaya kadar beklemek. USB’nizin, bilgisayarınızın ve ISO dosyasının bulunduğu sabit diskin hızına bağlı olarak işleminiz 15-25 dakika arasında sürecektir. Bu süre içerisinde dilerseniz kahvenizi yudumlayabilir, dilerseniz bilgisayarda yarım kalan işlerinize devam edebilirsiniz. İşlem bittikten sonra çıkan pencerede Hayır’a tıklayın.



En son işlem olan bilgisayarınızı başlatırken, Boot Menu için atanan tuşa dikkat edin ve o tuşa basın (Delete, F1, F2, F11 ya da F12 olabilir). Karşınıza bu tarz bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda, USB’yi seçin ve Enter’a basın. Ardından, USB’ye attığınız işletim sistemleri görünecektir. Birini seçip yüklemeye başlayabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: