MIT App Inventor Nedir ve Dersleri

MIT App Inventor Nedir ve Dersleri

Selamlar Arkadaşlar;


Bu yazımda sizlere kodlama bilmeden Android uygulamalar yapabilmenin yöntemlerinden biri olan MIT App Inventor ile uygulama geliştirebilmenin nasıl yapılabileceğini anlatmaya çalışacağım. İlk önce App Inventor nedir ve ne işe yaradığından bahsedelim. Daha sonra ise ders videolarına geçelim.

App Inventor nedir?

App Inventor, Google tarafından ortaya çıkarılan ve sonrasında MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilen özgür bir web uygulamasıdır. MIT'nin diğer projeleri Scratch ve StarLogo TNG gibi grafiksel bir arayüz kullanan uygulama, Android işletim sistemi üzerinde çalışan mobil uygulamaların yapımında satırlarca kod yazdırmak yerine görsel objeleri sürükle bırak özelliğini kullanıyor.
Google'ın bu projesi çocukların ve gençlerin yapboz parçalarını birleştirirmiş gibi kolaylıkla ve eğlenerek uygulama geliştirebildiği App Inventor, dünya üzerinde pek çok ülkede yoğun ilgi görüyor. İnşallah Türkiye'de MEB önümüzdeki yıllarda ders olarak programlama derslerini alt sınıflardan itibaren müfredat çerçevesinde uygulamaya başlar.
Uygulama yazmayı kolaylaştıran bu yeni aracı sizin de seveceğinizi umut ediyorum. Aşağıdaki dersler Türkcell Geleceği Yazanlar sitesinden sizler için paylaşayım dedim. Ayrıca İnternet'te App Inventor ile ilgili oldukça kaynak çok fazla bulunmaktadır. Türkçe çok fazla kaynak olmadığı i.in bunu paylaşayım dedim.
Bu arada yeni başlayanlar için Eğitim 101 olarak adlandırılıyor. Devamında 201, 301... diye devam etmektedir. 
İlerleyen zamanlarda sizlerle ileri seviye dersleri veya videolarını paylaşacağım. 
Eğitimin Adı          : App Inventor 101  
Eğitimin Seviyesi : Başlangıç
Eğitimin Amacı    : App Inventor'a giriş ve basit uygulamaların nasıl yapıldığı


Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: