Kolayca Mobil Oyun Geliştirme

Kolayca Mobil Oyun Geliştirme

Sevgili Arkadaşlar;
Sizlere bu yazımda sizlere kolay bir biçimde nasıl mobil oyunlar geliştirebileceğinizden bahsetmek istedim. Bildiğiniz üzere mobil oyunlar geliştirmek belli bir birikim gerektirdiğinden dolayı birçok insan oyun tasarlamak yerine oyun oynamayı tercih ediyor. Ben de acaba kolay yoldan oyun tasarlayabilir miyiz diye bir araştırma yaptığımda bir site üzerinden bazı bilgilere ulaştım. Bunları sizlerle paylaşmak istedim.
Önümüzdeki yıldan itibaren Yazılım bilgisi bir yandan ilkokulların müfredatlarına girecek. Bu arada kodlama bilmeden üretim yapmaya imkan tanıyan platformlar hayatımıza girmeye devam ediyor. Mobil oyun geliştirmeye odaklanan GameLooper.com da bunlardan biri.
GameLooper’ı kısaca, kod yazmadan sürükle-bırak yöntemiyle iki boyutlu mobil oyun geliştirme platformu olarak tanımlayabiliriz. Daha önceden Code.org kullananlar az çok bilir. 
İngilizce arayüzle hazırlanan platformda uygulama parçalarını bir araya getirmek oldukça kolay ama biraz tecrübe kazanmak ve detaylara hakim olmak gerekiyor. Bu sebepden dolayı sitenin geliştiricileri 200’den fazla rehber videoyu Youtube’a yüklemiş ve uygulama platformu üzerinde yerleşik olarak kullanıma sunmuşlar. İsteyen bunları izleyerek güzel çalışmalar yapabilirler.
Sitesinde şimdilik test kullanıcıları ve özel okullarda düzenlenen derslerle (kod yazmadan algoritma kurma eğitimi) 150 kişiden fazla ortaokul öğrencisi GameLooper ile oyun geliştirdğinden bahsediyorlar.
İlk yılında 100 tane oyunu uygulama mağazalarına göndermeyi ve özellikle ders müfredatlarında kalıcı olarak yer almayı isteyen GameLooper’ın şimdiye kadar yayınlanan tek oyunu Bad Tackle (iOS) olmuş.
Yaptığınız uygulamaları uygulama marketlerine yükleme yapmak isterseniz gelir paylaşımı yapmanız gerekiyor. Eğer çıktı alıp kendi adınıza yüklemek isterseniz de 199$ ödemeniz gerekiyor.
Yazılımı bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indiriyoruz. İstediğiniz şekilde oyunlar yapabiliyoruz. 
Umarım işinize yarar ve güzel çalışmalar yaparsınız.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: