Online Etkinlik Tasarlamak ve Paylaşmak

Online Etkinlik Tasarlamak ve Paylaşmak

Sevgili Arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere bir öğretmen olarak işimize yarayacağını düşündüğüm başka bir online siteden ve uygulamadan bahsetmek istedim. Branşımız ne olursa olsun, bizlerin yani öğretmenlerin her zaman isteği, kendimize ait etkinlikleri kolay ve hızlı bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda hazırlayacağımız etkinlikleri İnternet sitesinden yapacağız. Bu site bizlere eşleştirme, çengel bulmaca, grup yarışmaları, test, doğru sıralama, kim milyoner olmak ister? vb. gibi daha sayamadığım bir çok etkinliği oluşturmamızı ve öğrencilerimizle paylaşmamızı sağlıyor. Böylelikle öğrencilerimize İnteraktif konuyu daha iyi anlama olanağı sunmuş oluyoruz.
  • Site üzerinden açtığınız hesabınızla öğrencilerinize bir sınıf oluşturup onlar için de hesap açarak paylaşımlarda bulunabiliyorsunuz.
  • LearningApps ile hazırlamış olduğunuz etkinliklere resim, video, ses veya metin ekleme imkanı ile zenginleştirebilirsiniz.
  • İnteraktif etkinliklerinizi iBooks’larınızın içine Widget olarak atarak dijital kitaplarınızı zenginleştirebilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz etkinliklerinizi web sitenize ya da blogunuza ekleyerek blogunuzu zenginleştirebilirsiniz.
  • Bu arada hazırlamış olduğunuz materyalleri paylaşılabilir yaparak tüm öğretmenlerin görebileceği hale getirip paylaşabilirsiniz.
Etkinliklerinizi oluşturduktan sonra etkinliğinizin hemen altında etkinliğinizin tam ekran linki, kare kodu, entegre etmek için linki dahil her şeyi paylaşıma hazır olarak bizlere sunuyor.
Aşağıda LearningApps hakkında video bulunmaktadır.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: