Türkiye'de Kodlama dersi neden Önemli ve Niçin Programlama Öğrenmeliyiz?

Türkiye'de Kodlama dersi neden Önemli ve Niçin Programlama Öğrenmeliyiz?

Sevgili arkadaşlar;

Bu yazımda sizlerle 2016-2017 eğitim öğretim yılı ile birlikte MEB okullarda kodlama dersi koyacakmış. İnşallah tez zamanda gerçekleşir. Geç bile kalındığı kanısındayım. Biz yaklaşık 3 yıldan daha fazla öğrencilerimize (özellikle 2.3. sınıf ) Scratch, code.org vb. derslerde kodlamanın alt yapısını kazanmaları için gösteriyoruz. İlerleyen sınıflarda (5. 6. sınıflarda) App İnvertor, Flash, Gamelopper, Gamemaker gibi kodlama dersleri ile devam ediyoruz. 

Bilgisayara bir işi yaptırırken yani programlarken düşünmeyi öğreniriz. Analiz yapabilme ve problem çözebilme yeteneğimiz artar. Bir sorunla karşılaştığımızda daha iyi düşünebiliriz ve o sorun için bulduğumuz çözümlerin sayısı artar. Olaylara daha ayrıntılı bakabiliriz. Bilgisayarda program yazarken algoritmalar geliştiririz. Algoritma problemin adım adım çözülme sürecidir. Bu da bize olayları detaylı düşünebilme ve çözebilme yeteneği kazandırır. Bu kazanımları kazanabilmeniz çok önemlidir. İşte bu nedenden ötürü okullarımızda bilişim teknolojileri ve yazılım dersleri okutulmakta.

21. yüzyıl öğrencilerinin edinmesi gereken kazınımlar vardır.
- Problem çözebilme
- Analiz yapabilme
- Eleştirel düşünce
- Girişimcilik vb.

Bu kazanımların içinde bilgisayarları programlamayı öğrenmekte yer almakta
Bilgisayar programlarının nasıl yapıldığını öğrenmek size bir şey kaybettirmez, aksine çok şey kazandırır.

Kısacası "Türkiye'deki gençliğimiz tüketen değil, üreten bir gençlik" olması gerekliliğine inanan ve bu doğrultuda öğrencilerimize yol yöntem gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: