Opencart E-ticaret Hakkinda Bilinmeyenler

Opencart E-ticaret Hakkinda Bilinmeyenler

Merhabalar Arkadaşlar;

Son zamanlarda birçok arkadaş e-ticaret üzerinden satış ve pazarlama yapmak istediklerini ve bunun için neler yapmamız gerekir diye bazı sorular sormaya başladılar. Ben de sizler için e-ticaret sistemleri hakkında kısa bilgilendirme makalesi yazmak istedim.

E-ticaret sitesi kurup satış yaparak gelir elde edebiliriz. Bunun ilk aşamalarından birisi doğru bir e-ticaret yazılımı seçmektir. İnternet'ten incelediğim ve başınızı ağrıtmayacağını düşündüğüm e-ticaret sistemlerinden birini seçmek çok önemli. Çünkü e-ticaret yazılımı sitenizin geleceğini belirleyen büyük etken olacaktır. E-ticaret yazılımını seçerken ilk olarak bakılması gerekenler; gelişmiş ürün yönetimi, basit ve kullanıcı dostu arayüz, kargo yönetimi, sipariş takibi, ödeme sistemleri, para birimleri, kampanya yönetimi, seo altyapısı, sosyal medya entegrasyonu, tedarikçi entegrasyonu, güvenlik, tema ve eklenti desteği, gerektiğinde destek alabilmek vb. birçok kriterlere göre belirlemelisiniz.…

E-ticaret sektörüne ilk giriş yapılırken çoğu kişi tarafından daha kaliteli olduğu düşünüldüğünden dolayı ücretli e-ticaret yazılımı tercih edilmektedir.  Açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yazılımları binlerce TL verip alacağınız ücretli yazılım paketlerinden çok daha fazla gelişmiş özelliklere sahip olabilmektedir.

isterseniz sizleri kısa bir bilgilendirme verdikten sonra kullanılabilecek sistemleri anlatmaya başlayalım.

Bazı özellikleri :
  • Türkiye'de en yaygın ve yaklaşık %80 ne varan oranda kullanılan e-ticaret sistemidir.
  • PHP ve MYSQL altapısını kullanıyor.
  • Opencart’ın Türkiye'de tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri Türkçe desteğinin olması,
  • Ödeme sistemlerinin entegre edilmesinde kolaylıklar,
  • Kargo yönetim bölümü,
  • Sınırsız ürün ve kategori 

gibi belirgin özelliklerinin olmasıdır.

Opencart’ın eklenti ve tema desteği ile sisteminizi istediğiniz yapıya koymanız oldukça kolaydır. Ücretli ve ücretsiz bulunabilen eklentiler ile istekleriniz doğrultusunda sisteminizi değiştirebiliyorsunuz. Örneğin sanal pos eklentisi desteği ile hiç bir kod yazmadan Türk Bankalarının e-ticaret sisteminize entegrasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. Kaliteli tasarıma sahip olmanız için binlerce dolar sitenize harcamadan mobil uyumlu, kullanıcı ve arama motorlarıyla uyumlu temalar bulunabilmektedir.
Opencart’ın tercih edilmesinde diğer en önemli sebeplerden birisi de SEO (arama motoru optimizasyonu) dostu olmasıdır. Ayrıca karşılaşabileceğiniz problemlerle ve geliştirime istediğiniz alanlarla alakalı opencart uzmanlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. 1000 TL altı bütçelere opencart ile profesyonel alışveriş siteleri hazırlayabilirsiniz.

Sizlere opencart hakkında ilerleyen zaman dilimlerinde videolu anlatımlar paylaşmaya çalışacağım. Beni takipte kalmanız tavsiyesiyle...
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: