Web sitesinin hitini organik arttırma

Web sitesinin hitini organik arttırma


Merhaba Arkadaşlar;
Bir web sitesi kurdunuz ve hit arttırmak (giriş sayısını attırmak istiyorsunuz. Bunun için bazı aktiviteler ve uygulamalar yaptınız. Sonuç almak istiyorsunuz. İşte insanların sitenizden haberdar olmasını sağlamanız Google tarafından taktir edilir bir davranıştır ve bizzat Google bu konuda teşviklerde bulunmaktadır. Doğal şekilde site trafiği arttırma yöntemlerinin işe yaramasını sağlamak için sitenizi daha çok insana duyurmak adına çalışmalar yapmalısınız. Bu çalışmalar spam değil, doğal olarak olması gereken bir çalışmadır.

Site trafiğini arttırmak için aşağıdaki kuralları yapabilirsiniz.
  • Bir web sitesini en iyi şekilde duyurmanın yolu facebook - twitter ve instagram hesaplarının kullanılması gerektiğidir. Buralarda kullanılan #(hashtag) sayesinde kendinizi imleyerek, kendi sektör ve kategorinizde haberinizin duyulmasını kolaylıkla sağlamış olursunuz. Örnek olarak ürün satışı ile ilgili ise #alisveris #enucuz #indirimli gibi hashtag kullanın.
  • Web sitenizi olabildiğince kendi kategorisindeki web sitelerine ister ücret ödeyip makale yayınlatarak isterseniz de yorum şeklinde kendinizden bahsediniz. Google gözünde kendi kategorinizdeki web sitelerinde ne kadar çok yer alırsanız, o derece gelişme sağlarsınız.
  • Site trafiği arttırmanın en etkili yollarından biri de arkadaş davetleridir. Bu daveti web sitenizdeki ürün - paylaşım gibi unsurların altına koyarak insanların sitenize gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sitenizin çok içeriği sahip olmasını istiyorsanız o sitede bir blog açarak günlük makaleler yazarak yayın yapmanız gerekmektedir. Bunun için en güzel yol web sitenizde ürünlerinizle ve kategoriniz ile alakalı görsel şeylerinde olacağı bir yer açmak. Bu yerde farklı farklı konular da ele alınabilir fakat genellikle kendi kategorinizle alakalı konular paylaşılır ve link yönlendirmeleri de yapılarak hareket edilir en iyi şekilde etki alınacaktır. Çünkü Google botları bir web sitesinin aktifliğine ve online şekilde kullanılmasına gerçekten çok önem - değer veriyor. Bunu gözden çıkarmamak gerekmektedir arkadaşlar. 
  • Web sitenizde bir paylaşım yaptıysanız pingomatic.com web sitesinden içeriklerinizi pingletiniz. Bunun diğer tanımı Google'ı uyarmaktır arkadaşlar. Yani ben yeni bir şeyler yaptım - ben buradayım demenin teknik halidir.
  • Her yaptığınız paylaşımınızın içerisinde bir önceki konu ile ilgili linkler yapın. Mesela '' Bir önceki şu şu şu konuya buradan ulaşabilirsiniz '' diyerek ziyaretçinizi web sitenizde tutmaya özen gösteriniz. Ziyaretçiler sitenizde ne kadar çok barınırsa ve kalıp gezerlerse Google buna o denli değer verir ve sıranızı yükseltir. Ziyaretçinin uzun süre sitede kalmasını sağlamak önemli adımlardan biridir.
  • Sosyal medya sitelerin yanında, daimi olarak sosyal medya türev sitelerini de iyi kullanmanız gerektiğini söylemek gerekiyor. Yani bunlar Google+ vb... ask-book vb... sitelerden oluşmaktadır.
Son olarak;
Size belirttiğim organik ziyaretçi arttırma kurallarını aklınızdan çıkarmayarak web sitenizi zamana dayalı olarak rahatlıkla geliştirebilirsiniz. Tabiiki her profesyonel bildiklerini paylaşır. Fakat profesyoneli ayrıcalıklı kılan işine gösterdiği özen ve zekasıdır. Eğer bir web siteniz için profesyonel SEO yapılmasını isterseniz SEO danışmanlığı sitenizi zamanla kalıcı ve kaliteli backlink alarak, düzenli tanıtarak rakiplerinizden daha üst konumlara getirilebilir.

Bir önceki yazımızda Blog yazarken blog başlıklarına dikkat edilmesi gereken yazımızı inceleyebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: