Blogger Resimlere Otomatik ALT Etiketi Ekleme

Blogger Resimlere Otomatik ALT Etiketi Ekleme

Blogger alt yapısı ile yayında bir web siteniz var. Fakat resimlere ALT etiketi eklemek istiyorsunuz. Neden mi? Arama motorlarında yapılan görsel aramalarda site içinde kullandığınız resimlerin çıkması için. Bu sizin için bir avantajdır. Aynı zamanda Google üst sıralarda olursunuz. Örneğin, yazdığınız bir yazınızda kullandığınız resim aramada Google görsellerde aratırsak ALT etiketi bulunan resimler daha üst sıralarda çıkacaktır. Böylece siteniz üst sıralara yükselmesinde faydalı olacak. Ufak bir ayrıntı ama önemli.

Bu işlem için iki yöntem var. Birincisi manuel elle yazmak. Google yazı editöründe her resim için ayrı ayrı alt="resim adı" şeklinde yazmak veya resim ekledikten sonra resim özelliklerini kullanarak eklemek.Bu size kalmış. Genellikle resim özelliklerini kullanırlar.

Eğer bu işi otomatik hale getirip tüm yazılarımızın içerisinde yer alan resimlere otomatik ALT etiketinin eklenmesini istiyorsanız aşağıdaki kodları
tagının hemen üstüne yapıştırın. Gerisi otomatik kendi yapacaktır. Tek bir ayrıntı var. Eklediğiniz resim adı ne ise alt etiketi de aynı olacaktır. Ben genelde resimlerime yazı ile ilgili isim verip sonuna zekeriyacanbal-com eklerim. Böylece hem kendi site adınız hemde resimden dolayı siteniz üst sıralara çıkar. Bunu göz ardı etmeyin.

Site içindeki resimlere ALT etiketi eklemek ile sağlanan yararlar şu şekildedir.
  • SEO dostu resimleriniz olur.
  • Görsel Aramalar yoluyla trafiğinizi artırır.
  • SEO sıralamanızı yükseltir.
  • Otomatik Görüntü indeksleme
  • Kısa, anlaşılır ve bağlamsal olan ALT etiketi üretir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: