Google Ücretsiz SEO Araçları

Google Ücretsiz SEO Araçları

Google’ın sunduğu araçların kalitesi tartışılmazdır. Bu yazıda Google’ın sunduğu bu araçların SEO ile ilgili olanlarının bir listesini bulacaksınız. Bu listedeki araçlar genellikle anahtar kelime analizi ve site içi SEO ile ilgilidir. Google, kendi veri tabanındaki verilerin anlamlı bir şekilde analizini yapmamıza yardımcı olacak pek çok araca sahiptir. Google’ın hem Web yöneticileri hem de SEOlar ile aslında olabilecek en iyi şekilde çalıştığını görüyoruz. Google’ın sunduğu bu araçları görmezden gelmeyin



SEO aracından ziyade daha çok anahtar kelime araştırması (keyword research) için kullanılabilir. En popüler anahtar kelimeleri görebileceğiniz bu araç en azından yeni bir SEO çalışmasına başlarken size yardımcı olacaktır. Zeitgest’in popüler anahtar kelimelerini ele alın ve ardından yazının devamındaki diğer araçları da kullanarak bazı anahtar kelimeleri sitenizde test edebilirsiniz.


Popüler arama terimleri ile web sitelerini karşılaştırmanıza yarımcı olmaktadır. Böylelikle seçtiğiniz konunun Google kullanıcıları arasında ne kadar popüler olduğunu görebilirsiniz. Google Zeitgeist ve Google Insights for Search ile birlikte kullanıldığında mükemmel sonuçlar veriyor.

Bu uygulama ile popüler olmayan anahtar kelimelerin bile kullanım sıklıklarını araştırabilir, 5 adet anahtar kelimeye kadar anahtar kelimeler üzerinde araştırma yapabilir ve onları birbirleri ile karşılaştırabilirsiniz. Google Trends’e benzetmek mümkün.

Siteniz ile ilgili kırık linklerin tespiti, zararlı yazılım ve diğer sorunların analizi ve sitenize hangi anahtar kelimelerin ziyaretçi çektiği gibi bilgilere ulaşmanızı sağlıyor. Bu da yetmezmiş gibi şirketin geçtiğimiz günlerde yaptığı güncelleme ile artık sitenizin hızı hakkında size önerilerde de bulunabiliyor. Google Webmaster araçlarını aslında arabanıza düzenli olarak bakım yapan bir cihaza benzetebiliriz. 

Google Website Optimizer ile sitenizin farklı sürümlerini kontrol edebilirsiniz. Bu sayede en iyi dönüşüme sahip sayfaların analizini yapmanız mümkün. A/B Split Testi ya da çoklu sürüm testi adı verilen bu yöntem özellikle deneyimli SEOlar arasında oldukça popüler.

Bazı SEOcular Google tarafından kontrol edilme paranoyası sebebiyle Google Analytics kullanımına karşıdırlar. Siteniz ile ilgili her türlü analizi takip edip vermektedir. Kısacası SEO ile uğraşıpta bunu bilmeyen yoktur.

Bu araç ile bir anahtar kelimenin sitenize getirmesi olası ziyaretçi sayısını görebilirsiniz.


Popüler web sitelerini ya da rakiplerinizin kullandıkları anahtar kelimeleri test etmek için kullanabilirsiniz. Kısacası Google Ad Planner bir tür Alexa ve SpyFu benzeri bir araçtır.
Bu araçları kullanırken araçların sunduğu verilerin %100 doğru olmadığını ancak ulaşabileceğiniz en tutarlı sonuçlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gördüğünüz üzere Google, bu araçlar ile hem anahtar kelime araştırmasını hem de site içi SEO’yu destekliyor. Hatta Webmaster Tools ile link building konusunda bile yardım alabilirsiniz.

Anahtar kelime aracı olan Google Traffic Estimator’a benzemektedir. Siteniz ile ilgili sonuçları farklı bir açıdan gösteriyor. Bazı insanlar bu uygulamayı tercih ederken, diğerleri Google Traffic Estimator uygulamasını tercih edebiliyor. 

Bir web sitesi ile ilgili ya da halihazırda elinizdeki anahtar kelime listesi ile ilgili anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı oluyor.

Umarım işinize yarar. Diğer SEO ile ilgili yazılarıma bakabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: