E-Ticaret Sitesi Yaparken Yapılması Gerekenler

E-Ticaret Sitesi Yaparken Yapılması Gerekenler

Eğer bir E-Ticaret sistemine sahip siteniz varsa mutlaka devamlı yapmanız gereken işler bulunmaktadır. Bu işleri ne kadar düzgün ve sistemli yaparsanız E-Ticaret o kadar başarılı sonuçlar verecektir. Böylece kazancınız ve performansınız artacaktır. Bu işlemleri sırası ile anlatmaya çalışayım.

Belirli Zaman Aralıklarında SEO Analizi Yapmak


Sitenizi ne kadar iyi tasarlamış olsanız bile devamlı yeni ürünler ve değişiklikler olacağından dolayı sitenizin belirli aralıklarla SEO analizi yapmanız gerekmektedir. Bu analiz neticesine göre sitenizin performansını artırabilirsiniz. Böylece daha çok insana ulaşmış olacaksınız.

Google Webmaster Tools Kullanımı


Ücretsiz olan bu hizmet ile SEO sorunlarınızın çoğunu çözemese de sizlerin haberdar olmasını ve gerekli önlemleri almanızı sağlayabilir. Burada ilk önce sitenizdeki 404 hata kodlarını tespit edip bu hataları gidermeniz gerekmektedir. Sitenizin, ürünlerinizin, sayfalarınızın SERP’ ler de nasıl durduğunuzu bilmeniz gerekmektedir. Popüler sayfaları, anahtar kelimeleri, söz öbeklerini ve benzeri sayfaları müşterilerinizin ilgisini çekecek şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Google Wesmaster Tools bunların hepsini yapabilecek kapasitede özellikler bulunmaktadır. Google Webmaster Tools, Google Adwors ve Google Analytics’ i entegre edip beraber kullanırsanız, siteniz için son derece önemli bilgilere ücretsiz bir şekilde erişebilirsiniz. 

SEO Araçları Aktif Kullanın


SEO araçlarını kullanarak siteniz hakkında ne gibi problemler olduğunu tespit edin. Daha sonra bunlara nasıl çözüm oluşturabileceğinizi size öneriler şeklinde verildiği gibi yapın. Bilinen SEO araçlarına Search Metrics, Raven SEO Tools, Moz, Deep Crawl örnek verebiliriz. Unutmayın her aracın güçlü olduğu belli bir alan bulunuyor.

Mobil Tema Kullanımı


Siteniz için mutlaka mobil uyumlu olmasına dikkat edin. Rakiplerinize göre belkide sizi üst sıralara taşıyacaktır. Mobil için kullanıcılara farklı seçenekler ve özellikler sunmalısınız ki sizler tercih sebebi olasınız.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: