Web Sitenizin Güvenliğini Ücretsiz Kontrol Edin

Web Sitenizin Güvenliğini Ücretsiz Kontrol Edin


Bir web sitesi kurdunuz ve sitenizi geliştirmek için kodlamalar, eklentiler ve benzeri birçok şey deneme yapıyorsanız tam işinize yarayacak bir servisten bahsetmek istiyorum. Bu servis herhangi bir web sitesinde bulunan kötü amaçlı yazılım ve güvenlik açığı kusurlarını hiç bir program kurmadan yapmanıza olanak ağlıyor. Çünkü bu Wordfence ekibi tarafından bir yılda fazla süren bir projeydi. Faaliyete ücretsiz olarak geçirdiler.

Bu projeden yararlanmak için herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yoktur. Sadece bu adrese tıklayın ve site adresini girin. Daha sonra “Launch Scan” düğmesine basın. Hepsi bu kadar. Web sitenizi inceleyerek saldırıya uğrayıp uğramadığını ya da herhangi bir güvenlik açığı varsa bunu size rapor olarak gösterecektir.
Çok hoşuma giden ve takipte olduğum bu proje hakkında biraz bilgi vereyim.

Bu proje özellikle web siteleri için tasarlanmıştır. Sitenizin at yapısının WordPress, Joomla, Drupal, Magento veya vBulletin gibi hangisi olduğunu algılayarak güvenlik açıklarının olup olmadığını öğrenmek için yüklediğiniz uygulamalardan her birini dikkatlice inceler. Hatta her uygulamada çalıştığınız uzantıları algılar ve bunları zayıf noktaları açısından kontrol eder. Bu şekilde basit düzeyde de olsa size çok kapsamlı raporlama verecektir. 
Ayrıca daha hızlı, derin ve kapsamlı araştırma ile analiz yapmasını istiyorsanız ücretsiz Gravityscan Accelerator’ı web sitenizin ana dizinine yüklemeniz gerekecektir. Endişelenmeyin her hangi bir sıkıntı oluşturmayacaktır. Gravityscan Accelerator için PHP’yi çalıştıran bir web sitesi olması gerekir. Benim size tavsiyem Accelerator olacaktır.

Taramanın SEO Açısından Önemi


Arama motoru optimizasyonu açısından sitenizin güvenliği Google için bir sıralama ölçütüdür. Buda web sitenizin kötü amaçlı sitelere yönelik herhangi bir bağlantı içermediğinden ve kötü amaçlı yazılımlardan arındırılmış olduğundan emin olmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Gravityscan, kötü amaçlı yazılım taramasının yanında bağlantıları analiz ederek 20'den fazla kara listelere karşı site bağlantılarınızı kontrol eder ve arama sıralamasına zarar verebilecek kötü bağlantı alıyorsanız sizi uyaracaktır.

Gönül rahatlığı içinde bu servisi kullanmanızı şiddetle öneririm. Genel anlamda birçok karşılaşabileceğiniz veya karşılaştığınız problem ve sıkıntılara güvenlik açısından yardımcı olacaktır. En güzel tarafı tamamen ücretsiz olmasıdır. Deneyin görün derim. Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: