Wordpress Sitenin Mobil Uyumluluğunu Sağlamak

Wordpress Sitenin Mobil Uyumluluğunu Sağlamak

Wordpress web sitemizin nasıl mobil cihazlara göre ayarlayacağımızı anlatmaya çalışacağım. Kullandığımız temanın mobil cihazlara göre uyumluluğu yok ise aşağıdaki anlatılanları yapmanız yeterlidir. 

Artık her yerde mobil cihazlar olan akıllı telefon ve tabletler kullanıldığı için insanların sitenize ulaşması bunlar üzerinden olmaktadır. Her geçen gün büyük önem şatır hale geliyor. Google arama sıralamasında eğer sitenizin mobil uyumluluğu varsa sizleri rakiplere göre daha üst sıralarda göstermektedir. İşte bu nedenlerle web sayfalarını mobil cihazlar ile uyumlu hale getirmek kaçınılmaz olacaktır. WordPress ile hazırladığınız web sayfanızı mobil cihazlar ile uyumlu hale getirmek için

WordPress Sitenin Mobil Ayarlarını Yapmak

WordPress admin paneline giriş yapıyor ve eklentiler bölümünden Wptouch eklentisini arayalım ve kuralım. kurulumu yaptıktan sonra eklentiyi aktifleştirelim.

Eklenti aktifleştirilince Ayarlar bölümünde Wptouch görülecektir. Daha sonra tek sayfadan oluşan bir sayfada ayarların genel olarak kolay ve pratik olduğunu göreceksiniz. Bu bölümde sitenizin mobil cihazlarınızda nasıl görüneceğini, yazılarınızın hangi bölümlerinin ziyaretçiler tarafından görüntüleneceğini, sitenin footer mesajını, yorumlar ve yazılar ile ilgili ayarları vb. ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz.
Daha sonra ise eklentinin en önemli yeri olan kısımda bazı ayarlamaları yapmamız gerekecektir. Bunlar Advertising, Stats & Custom Code bölümleridir.
Birinci ayar kısmı Google Adsense ID girişini yapmalısınız. Bunun için Adsense hesabınızı açın ve ID nizi öğrenin ve gerekli yere girin. Id pub
İkinci ayar kısmı google Adsense reklam kimlik numarasını yazıldığı yerdir. Aynı yerden öğrenebilirsiniz.
Üçüncü ayar kısmında Google Analytics kodu girdiğimiz yerdir. 
bu ayarları yaptıktan sonra google sizin wordpress sitenizin mobil uyumluluğunu daha kolay ve hızlı tespit edeceği için sıralamalarda yukarıda gözükeceksiniz. Bu ayarların en son olan ID girmesek olamaz mı diyenler için olur. Sitenizin mobil uyumluluğu olur, ama Google sizi bilmediğinden sizi kısa sürede üst sıralara taşımaz.
Umarım faydalı olmuştur. Eklentilerden başka olanları paylaşabilir, görüş ve önerilerinizi belirtebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: