WordPress'te Siz Sözleyin O Yazsın

WordPress'te Siz Sözleyin O Yazsın

WordPress'te siz söyleyin o yazsın. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Diyelim ki WordPress sitenizde her gün birçok yazı paylaşıyorsunuz. Bu yazdıklarınız çok geniş kitlelere ulaşabilir ve takipçiniz arttırabilirsiniz. Bu durum karşısında klavye ile yazı yazmak sizlere zor ve zaman olarak meşakkatli gelebilir.

Benim gibi "sohbet eder gibi yazsam. O zaman paylaşımlarım daha etkili ve güzel oluyor. Konuşurken iyiyim, ama yazı yazarken o kadar etkili olmuyor." düşünceniz varsa sizlere anlatacağım yöntem ile siz söyleyin Wordpress yazıya döksün.
Yukarıda anlattığım yöntem sadece WordPress için geçerli değildir. Ama sizlere WordPress için nasıl yapacağımızı ve en son diğer sitelerde nasıl kullanılacağını anlatacağım.

WordPress Sesle Yazmak Nasıl Yapılır


Sesle yazmak için öncelikle bilgisayarımızda bir mikrofon olmalıdır. Daha sonrasında ise https://wordpress.org/plugins/tags/speech sayfasından eklentilerden beğendiğinizi deneyebilirsiniz. Ben deneme yanılma yapmadan doğrudan kullanayım derseniz https://wordpress.org/plugins/speech-to-text/ linkine tıklayın ve kurulumunu yapın. Kullanımı çok kolay ve basittir. Yazı editöründeki mikrofon simgesine tıkla ve alan kırmızı olduğunda başla konuşmaya daha sonra göreceksin sen ne konuşursan WordPress yazmaya başlıyor. Denemelerim sonucunda oldukça başarılı sonuçlar aldım. Ufak tefek problemler olabiliyor. Bence mutlaka deneyin ve sonuca göre hareket edin.

Diğer sitelerde nasıl kullanacağım


Bunun için Google Drive üzerinden Docs gibi online yazı yazma işlemcisini kullanacağız. Ben genelde akıllı telefonumdan online olarak açıyorum. Telefonun sesle yazma özelliğinden faydalanarak konuşuyorum o yazıyor. Böylece istediğim yerde istediğim şekilde sesli yazma ve algılama teknolojiyi kullanıyorum. Daha sonra yazıları kopyalayıp direk blogger alt yapısına sahip sitemde kullanıyorum.

Umarım faydalı olmuştur. Başka yol ve yöntemler ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: