Youtube Videolarında Zaman Ayarlaması

Youtube Videolarında Zaman Ayarlaması

Birçok kişi İnternet'te en çok kullandığı veya izlediği sitelerden biri olan Youtube ile ilgili bir ipucu veya özellik paylaşmak isterim. Bu ipucu genellikle sitesinde youtube videoları paylaşan arkadaşların işine yarayacağı düşüncesindeyim.

Genellikle youtube'deki videoları sitemizde paylaşmak için iframe kodunu kullanılır. Yada sizeteniziN editör kısımında video ekleme yerinden videoyu seçer ve eklersiniz. Buraya kadar anlattıklarımı genelde herkes yapıyor. Ama ben size sitenizde paylaşım yaparken videoyu istediğiniz zamandan itibaren başlatacaksınız desem. Süper olur değil mi? Böylece başındaki reklam veya istemediğiniz yerleri otomatik kesersiniz.

Peki bu işi nasıl yapacağız.

bu iş için öncelikle bize sitemiz üzerine eklediğimiz EMBED kodu veya IFRAME kodları gerekli. Aşağıda örnek iframe kodu var.
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/J_yb8HORges" width="854"></iframe>
Bu kod üzerinde saniye cinsinden başlamasını istediğimiz yere kadar hesabını yapalım ve gerekli yeri değiştirelim. Örnek olarak Amir Khan Superstar filminin fragmanından ilk 2. dakikasından itibaren başlatacağım. Hem orjinal fragmanı hemde zaman ayarlı videoyu aşağıda yayınlayalım. Değiştirdikten sonra kodumuz aşağıdaki gibi olacak.
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/J_yb8HORges?start=120" width="854></iframe>
Farkı anladınız mı? Neyse fazla meraklandırmayayım. iframe kodumuza ?start=120 ilave edilmiştir. 120 saniye cinsinden değeridir.

Videonun orjinal Fragmanı


Videonun ilk 2 dk. zaman ayarı yapılmış Fragmanı


Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: