Sosyal Medyanın SEO'ya Etkisi

Sosyal Medyanın SEO'ya Etkisi

İnternet'te yayınlanan kurumsal veya kişisel siteler için en önemli unsurlardan biri SEO'dur. Sitenin yönetimi SEO olarak "anahtar kelime seçimi", "özgün, ilgili, merak uyandırmak" ve "sosyal medya" olmak üzere 3 temel yapıya sahip olmaktadır. Genellikle özgünlük ve anahtar kelime seçimlerine dikkat ediliyor. Fakat bunlar kadar önemli olan sosyal medya gözardı edilmektedir. Özellikle Türkiye'de sosyal medya denildiğinde akla gelen Facebook, Twitter, Youtube, İnstangram. İşte bu açıdan yaklaşanlara birkaç ipucu paylaşmak istedim. Bunlara dikkat edilirse etkisinin ne kadar önemli olduğu görülecektir.

Twitter' in Etkisi

Türkiye'de twitter SEO açısından kullanımına çok önem verilmemektedir. İster kişisel ister kurumsal olarak hesabınız varsa ve paylaşımlarınızı düzenli hale getirdiğinizde geri dönüşleri oldukça yüksek olacaktır.

Facebook'un Etkisi

Sosyal medya denildiğinde ilk akla gelen Facebook üzerinden siteniz ile ilgili en az haftada bir iki paylaşımınız ve beğeniler sizlere OBL olarak %60-70 oranında fayda sağlayacaktır.

Google Plus'ın Etkisi

Facebook gibi siteniz için en önemli etkenlerden biri olan Google Plus üzerinden siteniz ile ilgili yapacağınız paylaşımlar size çok katma değer kazandıracaktır. Son zamanlarda yapılan istatistik bilgilere göre bu araçları kullananlar sitelerine daha çok ziyaretçi çekmektedirler.

Ayrıca sosyal medya üzerinden daha çok ziyaretçi çekmek ve ön sıralara gelmek isteyenler aşağıdaki maddelere dikkat edebilirler.

  • Sosyal medya üzerinden yapacağınız paylaşımlarda ilgi çekici, meraklandıran resimler kullanmalısınız.
  • Resimlerin altında kullandığınız slogan cümleler ilginç ve merak uyandırmalıdır.
  • Sitenize devamlı içerik eklemelisiniz.
  • Sosyal medya hesaplarınızdaki takipçilerinizle sık sık etkileşim içinde olmalısınız.
  • Aynı alanlarda yeni yükselmiş olan kanallar üzerinden takipler yapın. (Özellikle youtube gibi)
  • Belirlediğiniz kelimeler ile ilgili sitenizde her gün en az bir içerik ekleyin. daha sonra sosyal medya da paylaşın.
  • Kendi siteniz ile ilgili Adwords kullanarak anahtar kelimeler belirleyin ve hit çekebilecek kelimeleri araştırın.
  • Sosyal medya üzerinden gruplar ile etkileşim içinde olmalısınız.
Yukarıdaki ana hatları ile belirtilen hususlara dikkat ederseniz göreceksiniz SEO açısından üst sıralara çıkmalar ve ziyaretçi trafiğiniz artmaya başlayacaktır. Eeee ne de olsa Sosyal Medyanın gücü
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: