Açık Kaynak Proje Arama Motoru

Açık Kaynak Proje Arama Motoru

Açık kaynak kodlu projelerin hepsinin bir arada olduğu ve geliştiricilerin yenilikleri ve trendleri takip edebilmesi oldukça önemlidir. Her gün milyonlarca yeni başlatılan online açık kaynak projeler var. Her kökenden gelen geliştiriciler açık kaynak kodlara akın ederler.çünkü bu hata raporlarını ve kod çözümlerini kitle kaynak kullanımı ile yeni bir projeye ölçeklemenin en iyi yoludur.
Sizlere çözüm olarak Libraries.io tavsiye edeceğim. 2 Milyondan fazla açık kaynak proje sonuçları bulunan ücretsiz online arama deposudur. Libraries.io npm, bower, Packagist ve WordPress gibi en popüler paket yöneticilerine bağlanıp eklentilerini barındıran zengin bir kütüphaneye sahiptir.

Projelerde arama yaptığımız anahtar kelimeyle ilgili bir paket yöneticisinde(WordPress, npm, bower vb.), bir programlama dilinde(PHP, JavaScript, CSS vb.), açık kaynak lisansında(MIT, Apache-2.0 vb.) gibi platformlarda isteğiniz gibi sıralayabilirsiniz.
Örneğin, tüm MIT lisans projelerine filtre uygulayabilir veya en iyi JavaScript paketlerini arayabilirsiniz. Hatta iki platformu birleştirip MIT lisansının altında olan JS paketlerini arayabilirsiniz. Olasılıklar neredeyse sınırsızdır.
Explore Libraries.io sayfasında herhangi bir zamanda en son ve en popüler paketlerin listesini bulabilirsiniz. Ayrıca bu istatistikler GitHub‘den çekilmektedir. Bu yüzden en popüler projeler GitHub’deki yıldızlar(stars)ın ve katkıda bulunanlar(contributors)ın sayısına göre sıralanmaktadır.
Kullanmak yada oynamak için yeni framework ve kütüphaneler arıyorsanız. Bu arama motoru tam size göre birşey.. Şimdi Github varken burada ne işimiz var diyebiliriz. Github’un çok iyi olmayan arama motoruna sahip olması onun adını çıkarmıştır. Libraries.io’nun kullanımı çok daha kolay olduğu için sonuçlara net ulaşmamız daha kolay olacağını düşünüyorum.
Her proje sayfasında GitHub repo ve resmi web sitesine bağlantılar bulunmaktadır. Ajax kütüphanelerinden WordPress önbellek eklentilerine kadar her şeyi arayabilir ve tonlarca kaynak bulabilirsiniz.
Sevdiğiniz bir şey bulduğunuzda daha fazla bilgi için kütüphane sayfasını kontrol edebilirsiniz. GitHub aracılığıyla yeni güncellemelere abone olmanızı sağlar ve size projenin başlangıcından güncel sürüm tarihlerinin bir görünümünü verir.
Bir geliştirici iseniz aynı zamanda doğrudan kütüphaneler(Libraries) API’sından veri çekebilirsiniz. Siteye bir GitHub hesabı ile bağlanıp API anahtarınızı alıp ve Libraries.io motoruyla çalışan kendi web uygulamanızı oluşturabilirsiniz.
En yeni projeleri arayan programcılar ve web geliştiricileri için gerçek anlamda bir numaralı açık kaynak projeler arama motorudur. Her geliştiricinin sıklıkla mutlaka kullanması gerekir.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: