Photoshop'ta Google Fontlarını Kullanmak

Photoshop'ta Google Fontlarını Kullanmak

Tasarım işleri ile uğraşanlar için tasarım için fontlar önemli yer sahiptir. Google fontlarını Photoshop kitaplığında kullanmak isterseniz tek gerekli olan Fontea eklentisi.
Fontea eklentisi ücretsiz olması bize bakan güzel yönlerinden biridir. Windows ve Mac işletim sistemleri için Photoshop CC versiyonlarında çalışmaktadır. Palet penceresinden sağa tüm Google Fontlar‘ın tam kütüphanesine tek tıklamayla erişebilirsiniz.

Yaptığınız tasarım çalışmalarında nasıl göründüğünü görmek için farklı yazı katmanlarındaki her yazı tipini önizleme yapabilirsiniz. Ayrıca hoşunuza giden ve favori yazı tiplerini favori olarak seçebilir ve yazı tipi türüne (serif, kaligrafi vb.) göre filtreler çalıştırabilir veya yazı tipi adına göre arama yapabilirsiniz.

Google Webfonts kullanan birçok kişi, tüm tarayıcılarda çalışabilen daha fazla yazı tipi seçimi isteyen tasarımcılar veya geliştiricilerdir. Tasarımcılar gerçekçi mockup’lar hazırlamak istediklerinden, sadece bir mockup’a nasıl baktıklarını görmek için onlarca yazı tipi indirip denemek zorunda kalabiliyorlar. İşte Fontea ile tek bir eklentiden daha fazla şey indirmeden Google’ın kütüphanesinde 800’dan fazla font kullanabilmektedir. Farklı yazı tiplerini test edebilir ve karşılaştırabilir ve aynı anda birden fazla tür katmanını güncelleyebilirsiniz.
Kısacası Tasarımlarınız da Google Fontlarını deneyerek hızlıca kullanabilmek için eklenti niteliğinde çalışan geliştirilmeye açık olan bu eklenti Photoshop CC kullanıcısıysanız ve Google Webfonts’a hızlı erişim istiyorsanız işinize yarayan faydalı bir araçtır.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: