Ücretsiz Backlink Analiz Araçları

Ücretsiz Backlink Analiz Araçları


Web sitenizin SEO için backlink profili arama motorlarında site sıralamanızın üst sıralarda olmasına sağladığı faydalardan biridir. Bilindiği üzere Google' nin en son güncellemesinden sonra Backlink profilinize daha fazla özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun için işinize yarayacağını düşündüğüm bir kaç SEO açasından faydalı olacağını düşündüğüm Backlink araçlarından bahsedeceğim.

Ahrefs Site Explorer





Ahrefs yeni bir backlink analiz aracı olmasına rağmen büyük bir database’e sahiptir. En çok bilinen Majestic ve OSE gibi freemium modeli üzerine çalışmakatdır. Ücretsiz olarak üye olmadan günde 5 analiz yapabiliyorsunuz. Eğer ücretsiz üye olursanız bu rakam günde 15’e çıkmaktadır. Her sorgunuz genel bir backlink profilinizi ve bazı spesifik bilgileri içermektedir. Bunlar; toplam backlink sayınız, hangi domainlerden backlink aldığınız, backlink tipiniz (text, görsel, nofollow vb.) birçok bilgi içermektedir.

Ücretsiz hesap ilk 500 backlink analizini raporluyor. İlk 5 backlink Ahrefs değerini, kaynak adresi, title, link, anchor text, link tipi ve indexlenme tarihini içeriyor.

Majestic SEO Site Explorer



Majestic SEO Site Explorer, diğer bilinen Open Site Explorer (OSE) gibi popüler backlink analiz servislerinden biridir. OSE gibi freemium modeli üzerine çalışır. Üye olmadan sorguladığınız domain ile ilgili özet bilgilere ulaşabilirsiniz. (size yönlendirme yapan domain sayısı, external backlink sayınızı, kaç farklı IP’den link aldığınız vb)

Eğer ücretsiz üye olursanız, ek olarak backlink raporları ve en çok backlink aldığınız 5 site ve 100 sayfayı görme şansı yakalıyorsunuz.

Open Site Explorer


2011 yılında Yahoo! site explorer kapandıktan sonra SEOmoz.org’un geliştirdiği Open Site Explorer (OSE) en popüler backlink profil analiz servislerinden birisi oldu. OSE freemium modeli üzerine çalışır ve login olmadan günde 3 rapor çalıştırmanızı sağlar.

Link Diagnosis


Link Diagnosis, tamamen ücretsiz bir backlink analiz aracı. Ancak Firefox eklentisini yüklemediğiniz zaman sadece ilk 250 backlink’inizi görebiliyorsunuz. Bu backlinklerin anchor text, mozRank, sayfa değeri, domain değeri gibi kriterlerini de gösteriyor.

Eklentiyi yüklediğiniz zaman, 250 backlink sınırı ortadan kalkıyor ve sunduğu tüm detaylara ulaşabiliyorsunuz. Link aldığınız sayfanın title değeri, link tipi (text, image, nofollow vb) PR değeri, outbound link sayısı gibi değerlere ulaşabiliyorsunuz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: