Site Güvenliği için Cloudflare Yerine Ne Kullanabilirim?

Site Güvenliği için Cloudflare Yerine Ne Kullanabilirim?


Bu yazımızda sizlere Güvenlik ve hız açısından kullanılan Cloudflare yerine kullanılabilecek alternatifleri anlatmaya çalışacağız.

Web sitesi güvenliği denildiğinde ilk akla gelen Cloudflare, hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere birçok araç sunduğu için tercih edilmektedir. Dünyanın birçok yerinde veri merkezleri bulunduğu için yüksek trafikleri en yakın sunuculara yönlendirdiği için siteler daha hızlı açılmakta ve güvenlik açısından saldırılara karşı oldukça başarılıdır. Belli başlı Cloudflare' nin kullanım amaçları arasında aşağıdakileri sıralayabiliriz.CDN
  • Cloudflare Stream
  • Load Balancing (Trafik yük dengeleme)
  • Caching (Önbellekleme)
  • DDoS Koruması
  • SSL
  • Web Application Firewall
  • DNS
Özellikle sitelerinde yüksek trafik olanlar için en çok ülkemizde kullanılanlardan biridir. Ancak şöyle bir konuyu da göz ardı etmemek gerekmektedir. Kullanan birçok kişinin genel olarak değindiği konulardan birisi SEO (Aram motoru Optimizasyonu) açısından olumsuz etkileri olmasıdır. Diğeri ise Cloudflare kullanmaya başladıktan sonra ise sitelerin k kaybı yaşamalarıdır.

İşte bu gibi durumların yaşanmasından sonra Cloudflare alternatifi neler var diye arayış içinde olanlara birkaç öneri de bulunmak istedik.


Akamai ABD gibi ülkelerde oldukça yaygın olarak Banka ve e-ticaret sitelerinde güvenlik hizmetlerinden faydalanılan bulut tabanlı ağlardan birisidir. 

Akamai üvcretli ve ücretsiz seçenekleri bulunmaktadır. Fakat kalıcı bir hizmet almak için ücretli oalrak kullanmak gerekmektedir.
 
Akamai özellikle DDOS ve BOT saldırılarına karşı oldukça etkili güvenlik tedbirleri bulunduğu biliniyor.


Genellikle CDN hizmeti kullanan sitelerin tercih ettiği ücretsiz hizmeti bulunmayan Cloudflare alternatifi çok güçlü bir seçenektir. 

Sucuri tercih etme sebeplerinden birisi bir çok site alt yapısında (WordPress, Drupal, Joomla, Prestashop, Magento vb.) iyi çalışabilmesi ve DDoS, Malware koruması, website firewall, SQL injection izleme, XSS Javascript hack engelleyici bulunmasıdır.

Amazon CloudFront

Amazon AWS bahsetmeden geçemezdik. Cloudflare alternatifi olan Amazon CloudFront fiyatı en yüksek ve en güçlü olmakla birlikte birçok araç ve hizmetten oluşan dev bir platformdur. 

Amazon CloudFront genelde kurumsal firma veya müşteriler tarafından kullanılmaktadır. Yani teknik bilgiye sahip iseniz özelleştirilebilir bir yapıda olduğu için size bir çok hizmetini yararlandıracaktır. Özellikle yüksek trafik zamanında sizi üzmez. Çünkü özel donanımsal olarak trafik dengeleyicileri bulunmaktadır. Bildiğim kadarıyla ilk yıl ücretsiz ama sonrasında ise harcadığınız trafiğe göre ücret almaktadır.

Yukarıda saydığım 3 alternatif dışında StackpathFastlyFlexProtect bakabilirsiniz.

İnternette arama yaptığınızda akla gelebilecek sorulara cevaplar;

Cloudflare’in Rakipleri Kimlerdir?
Amazon, Sucuri, Fastly, Imperva ve Akamai Cloudflare’in başlıca dişli rakiplerindendir.

Hangisi Cloudflare’den Daha İyi?
Temel gereksinimler ve ücret konusunda Cloudflare hala en iyi seçenek diyebiliriz. Konu güvenlik olduğunda ise rakipleri ön plana çıkıyor.

Cloudflare Ücretsiz midir?
Cloudflare’in ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcuttur. Buna karşın ücretsiz sürümü tercih ettiğinizde web sitenizde zaman zaman kesintiler yaşayabilir, “Ben bot değilim” türü doğrulama ekranları ve diğer can sıkıcı uygulamalara maruz kalabilirsiniz. Bunun bir çeşit pasif upsell (ücretli sürüme geçirme) taktiği olduğunu söyleyebiliriz.

En İyi Cloudflare Alternatifi hangisi?
Cloudflare dünya çapında hizmet veren bir markadır. Gereksinimlerinize göre en iyi alternatifi siz ihtiyaçlarınızı analiz ederek ve size en uygun olanı seçerek cevaplandırabilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: