WordPress Sitenizin Kullanılabilirliğini Arttırmak

WordPress Sitenizin Kullanılabilirliğini Arttırmak

WordPress sitesine sahipseniz kullanılabilirliğini artırmak istiyorsanız, sizlere bir kaç önerim olacak. Birçok kişi kendisine ait bir web sitesi oluşturur ve daha sonrasında ise çeşitli içerikler ekleyerek sürekli trafik akışını sağlamaya çalışır. Aynı zamanda bununla birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştirir. Ancak, tüm bu aktivitelere rağmen, ziyaretçilerin site kullanılabilirliği düşük ise hedeflerine ulaşamadıkları görülmektedir.
Ziyaretçilerin sitenizde kalması anahtardır. Ziyaretçilerin web sayfalarını gezerken keyif aldıkları rahatlığı ve kolaylığı belirler.
İşinize çok yarayacak ipuçlarına değinmeye çalışacağım.

Web Sitenizin Çekici ve Profesyonel Olmasını Sağlayın

WordPress, teknik olmayan ve yeni başlayanların bile profesyonel web sitesi tasarımcılarından yardım almadan WordPress sitelerini kolayca oluşturabildikleri bir çok tema ve eklenti sunar.
Bununla birlikte, teknik olmayan kişiler tarafından oluşturulan siteler, kullanılabilirlik sorunları, güvenilmez temalar / eklentiler kullanımı, rahatsız edici düzen vb. Gibi çeşitli kusurlara sahip olabilir.
Ziyaretçiler sitelere geldiğinde, her şeyden önce, onların tasarımlarına baktıklarını aklınızda bulundurmalısınız. Site tasarımı cazip değilse, hemen bırakabilirler.
Web tasarımındaki trendler zaman zaman değişmeye devam ediyor ve bu değişiklikler yakın bir zamanda, cazip siteler oluşturmak için bu değişikliklere uymak zorunda. Bir web tasarımcısı değilseniz, sitenizi uzman bir web sitesi geliştiricisi tarafından gözden geçirmeniz önerilir.
Sitenizin tasarımındaki eksikliklere işaret edebilir ve bu kusurları kolayca ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Web siteniz güncel olduğunda, ziyaretçi çekmeye başlar.

Sitenizde Kolay ve Paratik Navigasyon Sağlayın


Web sitelerinin kullanıcılar için oluşturulduğunu, patronlar veya şirket sahipleri için değil, hatırlamak zorundasınız.
Ziyaretçilerin navigasyonda sorun yaşarsa, profesyonel ve heyecan verici web siteleri oluşturmanın bir anlamı yoktur. Basit ve net gezinme, kullanıcıların sitenize kolayca göz atmalarına ve sayfalarını sorunsuz bir şekilde gezinmelerine yardımcı olur.
Sitenizde basit ve kolay bir gezinme sunmak için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz:
  • Logonuzu sitenin ana sayfasına ekleyin.
  • Navigasyon sistemini sola, başlığın altına veya üstüne yerleştirmelisiniz.
  • Tüm web sitesinde tutarlı bir navigasyon olmalı ve
  • Sitenize bir HTML site haritası ekleyin.
Navigasyon problemini büyük ölçüde çözecektir.

Sitenizi Cihazlara Duyarlı Hale Getirin (Responsive)

Farklı mobil cihazların artan popülaritesiyle, çok sayıda insan cep telefonlarında ve diğer İnternet özellikli cihazlarda İnternet'te geziniyor.
Siteniz mobil cihazlara duyarlı değilse, ziyaretçiler sitenizi küçük ekranlarda görüntüleyemez. Bu da sitenizin kullanılabilirliğiyle ilgili keskin bir düşüşe neden olur.
Yani, sitenizi mümkün olan en kısa sürede yanıt vermelisiniz. Otomatik olarak ziyaretçilerin ekran boyutlarına göre ayarlanacak ve onlara sitenin mobil cihazlarında en uygun görünümünü sunacak. Sitenizin kullanılabilirliğini büyük ölçüde artıracaktır.

Kalite İçeriğini Düzenli Olarak Yayınlamak

İnsanlar her zaman onlara bir değer sunan yeni içerik ararlar. Sık sık güncellenmeyen bir web sitesi çalıştırıyorsanız, doğal olarak, daha az trafik, kullanıcı etkileşimi ve dönüşüm olacaktır.
Web siteniz web tabanlı işletmeniz için bir ayna görevi gördüğünden, her zaman güncel içerikle güncel kalmasını sağlayın. Özel gereksinimlerinize dayanarak, içerik yayınını sitenizde planlamalısınız. Ziyaretçilerin sitenize düzenli olarak iniş yapmasına yardımcı olur ve tekliflerinizle aktif olarak ilgilenir.

Kırık Linkleri Kaldır

Bozuk bağlantılar, ziyaretçileri mevcut olmayan web sayfalarına yönlendiren bağlantılardır.
Örneğin, blogunuzda başka bir web sitesinde bulunan yararlı bir makaleyi bağlayan bir yayın yayınlıyorsunuz. Birkaç ay sonra, web sitesi sahibinin bu makaleyi sildiğini veya sitenin tamamen tükendiğini varsayalım. Bu iki durumun her ikisinde de, sitenizde bulunan bağlantı ölmüş olacaktır.
Bozuk bağlantılar ziyaretçilerin gözünde kötü bir izlenim yaratıyor. Öte yandan, Google çok fazla bozuk bağlantıya sahip web sitelerini sevmez. Bu nedenle, WordPress eklentileri kullanarak web sitenizdeki tüm bozuk bağlantıları bulup kaldırmanız gerekir . Sitenizi alakalı ve kullanıcı dostu hale getirir.

Sitenizi Süper Hızlı Yapın


Hızlı web siteleri hem kullanıcılar hem de arama motorları tarafından beğenilmektedir. Google öncelikle kullanıcı deneyimi hakkında düşünüyor.
Bu yüzden, sonuçlarında hızlı yükleme web sitelerini de içerir, böylece kullanıcılar farklı sitelere kolayca göz atabilir ve aradıkları şeyi elde edebilirler.
Öte yandan, ziyaretçiler de hızlı web siteleri gibi. Yavaş yükleme web siteleri onları hayal kırıklığına uğratır. Dolayısıyla, Google, sıralamalarındaki sıralamasını önemsiz olarak değerlendirebilir.
Bu nedenle, sitenizi daha hızlı hale getirmek için tüm olası önlemleri almalısınız. Siteniz hızlı yükleniyorsa, kullanıcılar sıklıkla tercih eder ve kullanılabilirliği otomatik olarak önemli ölçüde artar.

Popup Kullanırken ve İletişim Formları Kullanırken Dikkatli Olun

Popup'lar ve iletişim formları, abone sayısını artırmak ve web sitelerine dahil etmek için SEO yöneticileri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ancak, bu ikisinin aşırı kullanımı sitenize zarar verebilir. Çok sayıda pop-up ve iletişim formu içeren web siteleri, Google tarafından SERP’de düşük bir sıralama ile cezalandırılır.
Popup'ları dikkatli bir şekilde kullanmanız ve modern bir abonelik formu oluşturmanız daha iyi olacaktır.

Ziyaretçiyi Harekete Geçirici Mesajlar ve Çağrılar Ekleyin

Sitenize çok fazla trafik çekmek için yeterli değil. Sitenizin kullanılabilirliğini artırmak ve web tabanlı işletmenizi büyütmek için trafiği yönlendirmelere dönüştürmeniz gerekir.
Bunun için sitenize net ve kolayca görülebilir harekete geçirici mesaj düğmelerini eklemeniz gerekir. Harekete geçirici mesajlar, kullanıcıları sitenizde yeni yayınlanan bir içeriği okumak veya ilgili posta / abone bültenlerini okumak, E-ürünleri indirmek, vb. Gibi çeşitli eylemler gerçekleştirmeye yönlendirir. İhtiyaçlarınıza göre CTA düğmelerini web sitenize ekleyin.

Güvenlik Tedbirlerini alın


İnsanların web sitenizi ziyaret etmekten kaçınmasının ana nedenlerinden biri de budur.
Web sitenizde güvenlik boşlukları varsa, ziyaretçiler dijital varlıklarını kaybetme korkusu nedeniyle göz atmayacaktır. Hackerların / siber suçluların sıkça saldırıya uğradığı ve ciddi bir kesintiye uğradığı bir web sitesi, kullanıcılar tarafından güvenilmez.
Bu nedenle, sitenizi kullanım için güvenli hale getirmek için çeşitli adımlar atmanız gerekir . Bunu yaparak, ziyaretçilerin güvenini kolayca kazanabilir ve kullanılabilirliğinde keskin bir patlama yaşayabilirsiniz.

Canlı Sohbet Desteği Ekleme

Sitenizde hizmetler / ürünler sağlıyorsanız, ona canlı sohbet desteği eklemeniz çok önemlidir. Değerli müşterilerinizin gerekli desteği zamanında almasına ve istenilen ürünleri / hizmetleri kolayca satın almasına yardımcı olacaktır.
Web sitesi ziyaretçileriyle iletişim kurmak için iyi eğitimli bir kişi çalıştırmalısınız. Bu kişi, sitenize gelen her ziyaretçiyle konuşmalı ve gereksinimlerine göre müşteri adayı oluşturmaya çalışmalıdır.

Sitenin Arama Motorlarında Nezih Sıralamasını Korumak

Sitenizin kullanılabilirliği büyük ölçüde farklı arama motorlarındaki sıralamasına bağlıdır. Siteniz veya sayfaları önemli terimlerle arama motorlarının SERP'lerinde belirgin bir şekilde görünüyorsa, kullanıcılar sık ​​sık ziyaret eder ve ihtiyaç duydukları şeyleri bulurlarsa etraflarında dolaşırlar. Bu yüzden, sitenizi çok iyi bir şekilde optimize etmeli ve farklı arama motorlarındaki sıralamasını artırmalısınız.
Sadece yukarıda belirtilen adımları uygulayın ve ziyaretçilere sitenizde hoş bir göz atma deneyimi yaşatın. Bunu yaparak, kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırabilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: